• Studiu CALERIE: Mai puțină mâncare îmbunătățește indicii cardiovasculari
  • Cercetătorii încă urmăresc efectele unei alimentații sărace în calorii
  • Studiile arată că postul intermitent poate fi o soluție la reducerea inflamației

Alimentația puțină ne prelungește viața?

Îți dorești o viață lungă în care să te bucuri de cât mai multe experiențe? Restricția calorică îți poate îmbunătăți indicii cardiovasculari. Postul intermitent este una dintre variantele care contribuie la bucuria de a trăi mai mulți ani. Mit sau adevăr?

Nu doar alimentația, dar și mișcarea îmbunătățește indicii cardiovasculari

Activitatea ușoară de mișcare este asociată cu o masă cardiacă redusă, conform ultimelor descoperiri. Activitatea moderată spre viguroasă arată că, la maturitate, masa cardiacă este elevată și funcția cardiacă scade.

„Postul intermitent și, în general, restricția calorică, ambele au calitatea de a stimula anumite substanțe din organism care se sintetizează mult mai eficient, numite sirtuine, și care formează un grup de gene, numite genele longevității. Atunci când reducem caloric semnificativ rația zilnică, ele se sintetizează mult mai eficient și sunt mult mai biodisponibile. Astfel, prelungindu-ne viața prin simplul atac al radicalilor liberi care ne invadează din momentul în care ne naștem.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Dacă vorbim despre postul intermitent, atunci, trebuie să facem precizarea că este întreținut corect, faptul că nu mănânci 11 ore și în cele 8 ore mănânci orice, nu înseamnă că este un post intermitent corect. Întradevăr, există limita de 8 ore în care sănătatea bolică este deschisă, dar asta nu înseamnă că este și un program alimentar eficient pe termen lung. Așadar, în cele 8 ore în care mâncăm, e necesar să combinăm corect alimentele, să aducem aportul de sodiu, să existe nutrienți de bună calitate.

Adică să avem omega 3, să avem fibre, să avem proteine de bună calitate, din carne slabă de pește. Să avem fructe de sezon, cu culoare cât mai închisă, în așa fel încât să avem antioxidanții eficienți. Și, bineînțeles, legume de sezon, care să nu facă un drum foarte lung de la ferme sau de unde sunt cultivate în farfuriile noastre.

Deci, tratarea este, iarăși, foarte importantă, și, mai ales, hidratarea cu apă care provine din pământul nostru, ideal, apele cu care am fost crescuți. Deci, o hidratare bună înseamnă minim 30 ml pe kilogram, în așa fel încât celula să fie bine hidratată și să rămână tânără”, declară Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat.

Citește și