- Platforma Haiper inițiază planul de dezvoltare pentru AGI
- IA-ul nu este agreată în mod general la nivel mondial, jumătate din oameni declarându-se neliniștiți cu ea
- Peste jumătate dintre români (62%) se declară mulțumiți de inteligența arficială
Platforma Haiper revoluționează felul în care vezi și creezi conținut video. Acesta a tranziționat din stealth-mode în spațiul public, anunțând ambiția sa de a dezvolta Inteligența Generală Artificială (AGI).
Advertisment
Scopul platformei este acela de a revoluționa felul în care vedem și creăm conținutul video. La baza acestuia stă un model tehnologic inedit platformei, care surprinde fidel detaliile din lumea reală și le replică în conținutul video. Fondurile alocate pentru această tehnologie se ridică la peste 19 miliarde de dolari. Această sumă denotă încrederea investitorilor în viziunea Haiper. Echipa este condusă de Dr. Yishu Miao și Dr. Ziyu Wang, amândoi lucrând la Google DeepMind.
Țările cu venituri ridicate se tem de inteligența artificială, conform unui studiu realizat de multinaționala de analiză de piață Ipsos. În cele 31 de țări analizate, doar aproximativ jumătate recunosc că IA-ul are mai multe avantaje decât dezavantaje (54%). Aproximativ același număr (52%) sunt neliniștiți cu privire la produsele și serviciile oferite de IA. Doar două treimi (67%) spun că înțeleg bine ce este inteligența artificială, dar numai jumătate (51%) zic că știu ce produse și servicii folosesc IA-ul.
Recomandări
Ce cred românii?
Românii susțin că știu suficient de multe lucruri despre IA. Astfel, România se clasează pe locul 4 al clasamentului, cu 77% dintre cetățeni spunând că înțeleg ce este IA-ul. Jumătate dintre români (50%) sunt neliniștiți de inteligența artificială, în timp ce 62% se declară mulțumiți de ea.
Citește și:
- OpenAI lansează un curs de șase luni pentru ingineri și cercetători în diverse domenii. Ce beneficii le oferă studenților
- Peste trei sferturi din podurile și pasajele Capitalei sunt în stare de degradare. Directorul Pro Infrastructura: „Dacă nu se face la timp reabilitarea, e posibil să se închidă de tot”
- Rolul inteligenței artificiale în școli. Antreprenor în educație: „Rolul A.I. este să ajute profesorii să creeze programe educaționale croite pe nevoile elevului”