- Noul robot de la FigureAI răspunde la întrebări și face ce-i ceri în timp real
- Acesta este criptat 100% end-to-end și se bazează pe tehnologiile emergente
- Robotul vine ca și produs al cooperării recente dintre FigureAI și OpenAI
Robotul Figure este cea mai recentă inovație în domeniul tehnologic și al IA-ului.
Advertisment
Înzestrat cu inteligență de ChatGPT, robotul are capacitatea de a comunica și de a lucra în același timp. Antreprenorul Brett Adcock a ieșit din stealth-mode anul trecut pentru a crea noua mașinărie. Figure este „primul robot viabil comercial cu scop general al lumii”, conform antreprenorului.
La început, modelul Figure 01 putea sta în picioare și să practice sarcini simple. Ulterior, i s-au introdus capabilități de watch-and-learn și a intrat în forța de muncă a firmei BMW. Adcock a confirmat faptul că Figure 01 avea camere integrate care transmiteau informații unui model de la OpenAI. OpenAI este responsabil pentru abilitatea de a vorbii și de a traduce tot influxul de informație în rețeaua neuronală a lui Figure. Antreprenorul a confirmat și faptul că robotul nu a fost teleoperat în timpul exercițiului, iar imaginile transmise au fost în timp real.
Recomandări
Ce îți rezervă viitorul?
Recentul parteneriat între FigureAI și OpenAI vor oferi lumii un nou model care să opereze roboții umanoizi la un nivel de „unu la un miliard”, conform lui Adcock. În ritmul acesta, nu va mai fi nevoie să așteptăm prea mult.
OpenAI este o organizație de cercetare fondată în decembrie 2015, de Sam Altman, cu scopul de a antrena și cerceta inteligența artificială. În 2019, Microsoft a donat 1 milard de dolari, iar în 2023, suma de 10 miliarde de dolari. FigureAI a fost fondat în 2021 de către Ben Adcock. Menirea acestei firme este aceea de a produce și a comercializa roboții umanoizi. Până acum, fondurile alocate se ridică 2.6 miliarde de dolari.
Citește și
- Adrian Sârbu: Putin vrea ca războiul din Ucraina să ajungă în faza în care el poate șantaja cu arma nucleară
- Adrian Sârbu: Europa și NATO vor fi atrase în războiul din Ucraina și vom intra nepregătiți. România are nevoie de 20% din PIB pentru Apărare
- Adrian Sârbu: Nu știu dacă va câștiga Trump în America, știu și mă aștept la Black Swan care va răsturna toate pronosticurile