• Corectitudinea și actualizatea informației sunt principalele criterii pe care ar trebui să le urmeze manualele școlare
  • Trei sferturi dintre profesori folosesc atât manuale tipărite, cât și cele digitale la orele de la școală
  • Profesorii consideră important pentru manualele școlare și raportarea conținutului la vârsta elevilor

Cum găsim manualul perfect pentru elevi? Un sondaj arată că principalele criterii pe care profesorii le caută într-un manual școlar sunt corectitudinea științifică și actualitatea informației.

Studiul, realizat de o editură de carte, a inclus un eșantion de 2500 de profesori. 83.8% dintre aceștia consideră că este esențială corectitudinea științifică a informațiilor. 71% dintre ei cred că informația trebuie să fie de actualitate atunci când vine vorba de noțiuni. 69.9% sunt de părere că informația trebuie adaptată la vârsta elevilor. 53% urmăresc stilul și claritatea limbajului folosit în manual, în timp ce 43% sunt interesați de conceptul didactic.

Este posibil ca relevanța studiului să reflecte cu greu reala opinie a profesorilor. Cercetarea a implicat aproximativ 2% dintre profesorii de gimnaziu din România, dintr-un total de aproximativ 80.000 și 100.000 de cadre didactice.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Aproape trei sferturi dintre respondenții la sondaj, respectiv 73.8%, au declarat că folosesc atât manuale digitale, cât și manuale tipărite. Aceștia consideră că o astfel de abordare duală apropie mai mult profesorul de elev și face procesul de predare mai eficient.

Citește și