- Personalul medical din școli are un impact pozitiv asupra sănătății mintale a copiilor
- Asistentele școlare au avut un impact psihologic masiv în timpul pandemiei
- Aproape jumătate dintre tinerii români au avut gânduri de sinucidere
Tot mai mulți tineri din jurul lumii suferă de tulburări psihice. Este nevoie și de sprijinul sistemului educațional, prin punerea la dispoziție de specialiști care să ajute copiii.
Advertisment
Există, deja, mai mulți oameni în primele rânduri care combat dificultățile de sănătate mintală ale tinerilor. Asistenții medicali și specialiștii în sănătate tratează problemele psihice și mintale ale elevilor. Din cauza faptului că, în societatea din ziua, se separă sănătatea psihică de cea fizică, rolul personalului medical este ignorat când vine vorba de tulburările mintale ale tinerilor.
Pandemia COVID-19 a demonstrat cât de important este personalul medical în școli. Unitățile de învățământ care au avut asistenți medicali, aceștia au fost considerați jucători cheie în oprirea răspândirii virusului în rândul copiilor și a comunității. Odată cu aceste riscuri, suportul moral pe care medicii au încercat să-l ofere printre elevi nu trebuie subestimat. De cele mai multe ori, primele semne de tulburări și decadență în starea de sănătate mintală a tinerilor sunt observate la cabinetul medical.
Recomandări
În România, aproape o treime dintre tinerii cu vârste între 11 și 15 ani au raportat o dispoziție tristă cel puțin o dată pe săptămână. În 2020, 48,9% dintre tineri au avut gânduri de suicid, 27,1% nu puteau trece peste stările de tristețe și 21,5% au s-au resimțit depresivi în ultimele 6 luni.
Citește și