• Circa 22.000 de tineri și adolescenți din România suferă de afecțiuni psihice
  • Infrastructura actuală pentru tratarea pacienților cu afecțiuni psihice nu mai satisface nevoile
  • Consiliul General a aprobat un protocol de colaborare pentru construirea unei noi clădiri de tratare a pacienților

Numărul de tineri și adolescenți din România care suferă de afecțiuni psihice este în creștere, conform ultimelor statistici.

Bucureștiul se pregătește să ofere o gură de aer psihiatriei pediatrice. Primăria capitalei a aprobat construcția unei noi clădiri moderne pentru îngrijirea copiilor și adolescenților cu afecțiuni psihice. Aprobată de Consiliul General, această inițiativă va aduce o schimbare binevenită pentru cei aproximativ 22.000 de tineri din România care se luptă cu astfel de probleme.

De ce tot mai mulți tineri și adolescenți au depresie?

„Ca anxietatea și depresia să scadă, ar trebui să scadă și utilizarea spațiului online. Ca să scadă utilizarea spațiului online, ar trebui ca părinții să se implice în mod concret, respectiv să amplifice existența lor în viața adolescenților și preadolescenților, numai că, în conformitate atât cu numărul oficial de la statul român, 22.000, cât și cu numărul meu, de ori 10, în ambele cazuri, părinții nu există. Cu cât părinții sunt mai prost pregătiți, cu cât părinții au și dânșii dependențe, cu cât părinții sunt mai traumatizați, și copiii sunt mai bolnavi. Se spunea înainte că un copil bolnav are și părinți bolnavi. Astăzi putem spune, cu mâna pe inimă, că un copil bolnav are părinți bolnavi, și bunici la fel de bolnavi. Și atunci, latura genetică trebuie să fie luată în calcul. Practic, noi vorbim, evident, sub formă metaforică, de o „recalificare emoțională” în interiorul familiei. Dar ce se recalifică? Se recalifică două elemente: unul tranzitoriu, denumit anxietate, și unul definitiv, denumit depresie”, declară Radu Leca, psiholog.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și