• Gen Alpha scapă de sub controlul profesorilor prin neastâmpărarea și obrăznicia de la clasă
  • Cu multe ocazii, profesorii sunt trași la răspundere pentru lipsa de control a elevilor
  • Violența în rândul tinerilor din România devine o problemă tot mai greu de controlat de autorități

Tu cum îți educi copilul? Evenimentele în care elevii generației Alpha au comportament deviant sunt tot mai frecvente. Ce spun profesorii?

Profesorii nu mai fac față la comportamentul elevilor

Profesorii sunt din ce în ce mai copleșiți de comportamentul deplasat al tinerilor. Deși încearcă să îi educe cum să se comporte în societate, eforturile lor par să nu dea roade. „Profesorii tineri din Gen Z vorbesc despre comportamentul elevilor generației Alpha”, zice un profesor anonim pe rețelele de socializare. „A fost cea mai traumatizantă experiență din viața mea să le predau”, declară altul.

Vina cade pe umerii profesorilor

Atunci când se încearcă să se explice fenomenul, opinia publică aruncă, de multe ori, vina pe profesori. Lipsa lor de experiență sau vârstele relativ fragede ale cadrelor didactice se numără printre argumentele aruncate împotriva lor. Alte motive includ pandemia COVID, care a propagat comoditatea în rândul elevilor, sau indulgența părinților, care le-a indus copiilor falsa impresie că nu există consecințe reale asupra acțiunilor lor.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„Unii dintre voi ar trebui să încetați să mai inventați scuze. Problema este că avem această generație de părinți care nu vor să își asume responsabilitatea pentru că nu au făcut ceea ce trebuia ca să crească un copil auto-suficient, care știe să socializeze  sau care este bun. Și nu, nu este vine copiilor”, declară Teresa Kayle Newman, profesor de muzică.

1 din 2 elevi români a fost victimă a bullying-ului în școli

Situația României nu este mai bună. Statisticile arată că 1 elev din 2 afirmă că a fost victimă a agresiunii în școli, în timp ce 8 din 10 susțin că au fost martori la situații. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că 27% dintre copii au afirmat că s-au aflat în postura de autori a actelor de bullying.

„Cel mai adesea, comportamentele de tip bullying sunt ascunse de ochii adulților și continuă în absența unor măsuri specifice de intervenție”, declară Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii România.

Citește și