• Izolarea socială este legată de boli cronice precum diabet și obezitate
  • Identificarea triggerelor, focusarea pe cei din jur și gândirea pozitivă combat depresia
  • 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar numărul lor este în creștere

Cât zahăr consumi pe zi? Singurătatea poate cauza o poftă intensă de dulciuri, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California.

Consumul exagerat de zahăr este conectat cu izolarea socială

Chimia creierului a celor care se izolează social este conectată cu o sănătate mentală precară, luare în greutate, declin cognitiv și boli cornice precum diabet de tip 2 sau obezitate.

„Deși este stabilit faptul că obezitatea este legată de depresie și anxietate și consumul excesiv de alimente este considerat un mecanism de adaptare împotriva singurătății, am vrut să observ căile cerebrale asociate cu aceste sentimente și comportamente”, conform lui Arpana Gupta, profesor asociat al Universității din California și un autor al studiului.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Ce poți să faci ca să combați depresia și anxietatea?

Dacă ai anxietate socială și tinzi să te izolezi, există modalități de a o depăși. Cercetătorii recomandă identificarea triggerelor pentru a-ți înfrunta vulnerabilitățile, ceea ce poate reduce stresul, potrivit specialiștilor. Atunci când te simți la pământ, încearcă să nu te concentrezi pe asta. În schimb, acordă atenție altora, începând o conversație sau oferă un compliment pentru a schimba focusul de la gândurile nedorite. Gândirea pozitivă este, de altfel, importantă. Pentru fiecare critică pe care ți-o oferi, încearcă să găsești 3 complimente până când gândurile negative dispar.

Cifrele românilor care suferă de diabet este alarmant, iar numărul lor este în creștere

În România, 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, aceasta fiind cea mai răspândită boală de la noi din țară. Numărul acestora crește de la an la an, din cauza unui stil de viață sedentar și alimentație nesănătoasă. În plus, peste 20% din cazuri rămân nediagnosticate.  

Citește și: