• Copilăria sedentară poate cauza lărgirea inimii, conform unui ultimelor descoperiri
  • Mișcarea ușoară din copilărie cauzează micșorarea masei cardiace, conform studiului
  • Utimele statistici arată că 6 din 10 români sunt supraponderali

Câtă mișcare făceai când erai copil? Dacă ai avut o copilărie sedentară, atunci inima ta poate să fie largă la maturitate, conform unui studiu.

Studiul a arătat că nivelul ridicat de lipide din sânge, presiunea și rigiditatea arterială din perioada adolescentină sunt semne de afecțiuni premature cardiace la maturitate. Dintre cei peste 1600 de participanți la studiu, 62.7% erau femei. Subiecții au asigurat că nivelul de mișcare a fost măsurat cel puțin o dată în viața lor, între vârstele 11-24 de ani.

Activitatea ușoară de mișcare este asociată cu o masă cardiacă redusă, conform descoperirilor. Activitatea moderată spre viguroasă arată că, la maturitate, masa cardiacă este elevată și funcția cardiacă scade. Persistența a mai mult de 60 de minute pe zi a acestei activități a fost asociată cu scăderea funcției cardiace. Cu toate acestea, practicarea mișcării moderate spre viguroasă între 40 și 60 de minute zilnic este asociată cu creșterea masei cardiace.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

În România, rata obezității este îngrijorătoare. Ultimele studii arată că 6 din 10 români sunt supraponderali. De altfel, 3 din 10 copii români cu vârstele cuprinse între 7 și 9 ani sunt supraponderali sau suferă de obezitate.

Citește și