• NASA a condus un studiu pentru a determina câtă apă trece prin râurile din lume
  • Studiul condus de NASA este relevant din cauza schimbărilor climatice și a creșterii populației
  • Prin depistarea felului în care curg râurile, se pot face strategii pentru utilizarea acestora

Cum stăm la capitolul apei potabile? NASA a realizat un studiu pentru a studia volumul de apă care trece prin râuri.

Pentru a înțelege ciclul natural al apei, NASA a cercetat peste 3 milioane de segmente de râuri din lume. Acesta a revelat înclusiv zonele care au fost secate de utilizarea excesivă a apei, precum și cauzele pentru care s-a întâmplat asta. Rezultatele arată că volumul mediu de apă care curge prin râuri, în ultimele 3 decenii, este de 2.246 km cubici. Acest volum este echivalent cu jumătate din cantitatea lacului Michigan și în jur de 0.006% din toată apa dulce din lume, care reprezintă doar 2.5% din toată apa lumii.

Noile studii sunt importante în contextul accelerării încălzirii globale și a creșterii tot mai mare a populației. Chiar dacă mai există cercetări precedente legate de cantitatea de apă care curge din râuri în oceane, estimările legate de volumul acesteia au fost puține și incerte. Cédric David, unul dintre autorii studiului, aseamănă situația ca cea a unui cont bancar.

„Nu știm câtă apă se află în cont, iar creșterea populației și schimbările climatice complică și mai mult lucrurile”, declară acesta.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Studiul NASA reprezintă un prim pas către stabilirea unor strategii de gestionare a apei potabile în lume. De altfel, rezultatele studiului pot ajuta businessurile în conceperea unor planuri de consum sustenabil și ecologic.

Citește și