- Marcel Bartic este profesor de istorie la Complexul Educațional Lauder-Reut.
- Marcel a inițiat proiectul Academia Profesorului digital.
- Elevii lui Marcel învață istorie în natură, prin lecții predate cu drona.
Profesorul de istorie Marcel Bartic își ajută colegii să țină pasul cu vremurile, mai exact îi învață cum să-și digitalizeze lecțiile, prin proiectul Academia Profesorului Digital. Iar copiilor le insuflă pasiunea lui pentru istorie prin lecții desfășurate în natură, filmate cu drona.
Marcel Bartic îți spune cum putem, cu toții, să ducem România pe culmile Europei. Redeșteaptă-te, române!
„Lucrurile care ne aduc împreună să fie în primul rând, empatia, să fie toleranța, să fie onestitatea,
să fie respectarea legilor. Cum ar fi să lăsăm curat în urma noastră?
Să respectăm drepturile celorlalți, indifrent de minoritatea din care fac parte. Astea sunt elementele care dau nota unei comunități civilizate” .
Mi-aș dori foarte mult să arătăm ceva mai multă mândrie și mai multă implicare în ceea ce privește clădirile, monumentele storice din țara noastră.
Oamenii de știință sau oamenii de cultură sunt necunoscuți pentru cei mai mulți dintre concetățenii noștri.
Până să ne mândrim cu ei, ar fi bine să -i citim, să-i cunoaștem și să-i apreciem la adevărata lor valoare.
Educația pe care vă propun puțin să o regândim, să schimbăm puțin maniera în care ne raportăm la ea. Să știu că avem profesori motivați, profesori dedicați, care să-și dorească să fie de-a-devăratelea la catedră.
Să înțelegem că atunci când vorbim despre noi suntem români, despre mine, e vorba despre noi. Iar lucrul ăsta nu vine la pachet doar cu drepturi, vine și cu obligații. Obligația de a conștientiza că facem parte dintr-o comunitate și trebuie să contribuim activ la progresul și la dezvoltarea ei.
Hai să facem pasul de la lucrurile astea declarative, că noi suntem români și să facem lucruri concrete pentru comunitatea din care facem parte.
Poate că asta este miza zilei naționale și poate că asta ar fi pariul pe care ar trebui să-l accepte fiecare dintre noi. Cât de mult sunt dispus să fac ceva pentru comunitatea mea? Și nu doar invers, nu doar comunitatea mea pentru mine” .