• Pandemia a afectat activităţile extraşcolare pentru elevi
  • Universităţile din străinătate s-au adaptat şi acum cer note mai bune
  • Angajatorii încă se mai uită după astfel de activităţi în CV-ul candidaţilor

În pandemie, copilul tău nu prea mai are ce face. Nu mai participă la olimpiade și nu mai face sport cu colegii.

Silviu Morcan, secretar executiv Consiliul Naţional al Elevilor: „Olimpiadele şcolare s-au anulat anul trecut. Pe partea de internship-uri, schimburi de experienţă şi alte activităţi de acest gen nu ştiu dacă va mai fi posibil să se desfăşoare. Vorbim aici de elevi care pe lângă şcoală şi activităţile de la şcoală, pe care le făceau în mod normal, desfăşurau multe alte activităţi, sporturi, limbi străine, muzică.“

Să ştii, însă, că nu e grav. Te asigură de asta Adina Cristescu, manager la o companie de consiliere pentru studii în străinătate. Universităţile din Occident, care apreciau elevii cu activități extra-școlare, s-au adaptat situaţiei. Acum se uită la notele primite la școală cu atenție mai mare.

Adina Cristescu, manager EDMUNDO: „Ei nu caută genii, caută să formeze mai mult. Dacă vorbim de domeniul medical, acolo într-adevăr se uită să ai experienţă“.

Treci de școală și îți cauți un loc de muncă. Încă mai sunt la mare căutare CV-urile stufoase, cu activități extra-școlare. Sportul, de exemplu, te face mai bun în ochii lui Cosmin, care este antreprenor şi are o firmă de IT.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Cosmin Carvaci, antreprenor: „Cine practică sportul în general înseamnă că este o persoană disciplinată şi cu o rigoare a programului. Dacă discutăm despre ecologie să zicem, plantare de copaci sau activităţi apropiate de acest domeniu îmi dau seama că e o persoană interesată de mediul înconjurător“.