• Crește interesul părinților pentru instituțiile private de învățământ.
  • De exemplu: numărul gădinițelor de stat este în scădere, în comparație cu cele private.

Numărul lor a ajuns la 161, în Capitală, potrivit datelor Raportului Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru anul școlar 2020-2021.POZE COPII IN INVATMANTUL PRIVAT

De remarcat este faptul că, în ciuda pandemiei, instituțiile de învățământ private au găsit tot timpul soluții, încât șă își poată desfășura activitățile în format fizic.

Daniela Dolejan și-a înscris fiul în vârstă de 14 ani la un liceu privat, datorită rezultatelor foarte bune la învățătură, care l-au ajutat să se facă remarcat în rândul profesorilor.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Funcționează într-un sistem foarte responsabil față de reglemnetările legale. Dacă un prichindel anunță că are o suspiciune de ceva, în ziua aia stă acasă și intră în sistem hibrid. La clasa puștiului, la un moment dat erau în clasă trei copii și restul în online. Toată lumea are aceleași drepturi și toată lumea respectă aceleași drepturi”, spune Daniela.

În ciuda avantajelor cu care vine învățământul privat, Carla Enache, mama a doi băieți, în vârstă de 10, respectiv 13 ani, spune că dacă există voință, și la stat se poate învăța la fel de bine ca la privat.

Directorul Școlii Private EuroEd din Iași, Anca Colibaba spune că, în ciuda faptului că școlile de stat sunt gratuite, cheltuielile adunate ale părinților sunt mai mari decât o taxă anuală la învățământul privat.

Foarte adesea, școala de stat costă mai mult decât o școală particulară. Costă nu numai bani, dar costă și timp. Părintele trebuie să-și găsească timp să-l ia pe copil de la școala de stat, să fugă cu el printr-o circulație dificilă, mai ales în mediul urban, în altă parte, la o altă instituție, la un meditator, la profesorul de limba engleză sau la profesorul de matematică care să-i facă lecția pentru zi următoare la școala de stat”, spune directorul.