Cât de greu este să devii inginer aerospațial în Marea Britanie? George Măicăneață face inovație aerospațială cu ajutorul Cranfield University

Peste 40.000 de tineri români sunt plecați la studii în străinătate, arată datele UNESCO. Unul dintre acești tineri este George Măicăneață, un tânăr inginer aerospațial de 23 de ani, care a terminat studiile de master la Cranfield University.

Înainte de a termina acest master prestigios în materiale aerospațiale, George a studiat timp de 3 ani, tehnologie aerospațială la Hertfordshire University, locul unde a luat naștere avionul cu turbo-motor.

Care este povestea din spatele alegerii tale de a deveni inginer aerospațial?

„A fost o alegere destul de complicată, dar prin clasa a X-a am avut contact cu un coleg care lua cursuri în cadrul Aeroclubului României și am văzut în acest domeniu diversitatea și combinația de științe care m-ar fi făcut să nu devin plictisit după foarte puțin timp. Este un efort consistent de trei ani. Cine dorește să continue în zona de master pentru mai multă cercetare poate să continue, dar este în orice caz o variantă scurtată în comparație cu modelul din România”, a povestit George Măicăneață, la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version