Ministerul Educației, anunțul momentului: „Se dorește redeschiderea școlilor din semestrul doi, de la 8 februarie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut joi o serie de consultări cu reprezentanții din Educației, pentru a discuta despre data la care ar trebui să fie redeschise școlile.

Este un acord pentru începutul semestrului doi în format fizic, la școală, în funcție de situația epidemiologică actuală și un calendar de recuperare a materiilor din ultimele semestre.

Ministrul educației a anunțat, de asemenea și o campanie de conștientizare a vaccinării, însă fără niciun fel de obligativitate pentru cadrele didactice sau elevi.

La consultări au participat reprezentanți ai asociațiilor de părinți, reprezentanții elevilor, cei ai studenților, precum și rectori ai universităților.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu s-a discutat dacă data de 8 februarie este fezabilă pentru începerea școlilor, având în vedere contextul epidemiologic actual. Decizia finală va fi luată în funcție de datele care Ministerul Educației le va primi din partea autorităților sanitare.

Ministrul educației a anunțat, de asemenea și o campanie de conștientizare a vaccinării, însă fără niciun fel de obligativitate pentru cadrele didactice sau elevi.

Ministrul educației: „Se dorește redeschiderea școlilor din semestrul doi, de la 8 februarie

Urmează pe parcursul zilei de mâine consultări cu Consiliul Național al rectorilor. Pe parcursul acestor consultări au rezultat cinci concluzii pe care le-am agreat cu sindicatele, șase agreate cu elevii, opr concluzii agreate cu studenții.

A fost un crescendo rezultat în urmă discuțiilor. Cele agreate cu cele trei federații sindicale din educație. S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului doi de la 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, cu înțelegerea importanței stării de sănătate a elevilor și profesorii lor și a necesității pentru activități remediale pentru a remedia pierderile suferite de elevi.

S-a subliniat încă o dată importantă acțiunilor remediale, mai ales cu privire la derularea examenelor naționale. S-a subliniat rolul profesorului pentru aceste acțiuni remediale. Suntem de acord că este de recuperat și acest lucru se face doar prin devotamentul cadrelor didactice.”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul educației: „E nevoie de profesionalizarea managementului școlilor”

„S-a discutat importanța celor mai eficiente metode de profesionalizare a managementului sistemului de învățământ. Deci profesionalizarea managementului școlilor.

S-au avut în vedere mai multe variante. Trebuie diminuate cât se poate de mult influențele politice. Asigurarea resurselor naționale pentru universitați în vederea continuării studiilor.

A fost o solicitare specifică Alma Mater. Informare corectă pentru actul de vaccinare fără a există obligativitatea vaccinării. Este o cerere a sindicatelor din educație. Acestea au fost concluziile consultărilor cu sindicatelor.”, a mai explicat ministrul.

Ministrul educației: „Susținem bursele pentru elevi”

Printr-o hotărâre de Guvern anul trecut s-a constituit un cuantum minim de 100 RON pe elev. Sunt prevăzuți 530 de milioane de lei care trebuie să se regăsească în bugetul Educației. Cuantumul total al burselor pentru elevii a fost jumătate din ce ne propunem. Au fost burse destinate elevilor pentru București. Este o inechitate care va trebui corectată.”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Exit mobile version