- Dacă n-avem soluții clare de la autorități, avem de la elevi.
- Alesia este elevă în clasa a 12-a și îți spune cum vede ea că ar trebui făcute aceste ore de recuperare.
Ți s-a spus că ți-ai putea duce copilul la școală vara sau că ar putea recupera materia pierdută cu ajutorul programelor afterschool. Dar încă nu știi nimic concret.
Dacă n-avem soluții clare de la autorități, avem de la elevi. Alesia este elevă în clasa a 12-a la un liceu din Constanța. Și îți spune cum vede ea că ar trebui făcute aceste ore de recuperare.
Advertisment
Alesia Mazilu, elevă în clasa a 12-a: „Am putea recupera dacă am face jumătate de oră din ora propusă ce s-a făcut semestrul întâi și jumătate din cealaltă oră în care noi am fi trebuit să facem exerciții, facem materia de pe semestrul doi. Este foarte multă informație pe care va trebui să o acumulăm, va trebui noi ca elevi să lucrăm mai mult acasă.“
Lipsurile elevului sunt cumulative. Îți spune Mircea Miclea, expert în educație, care explică ce înseamnă aceste pierderi.
Mircea Miclea, expert în educație: „Dacă n-ai învățat tabla înmulțirii acum din cauza școlii online, pentru că n-ai avut niciun fel de calculator sau tabletă, n-ai cum să înțelegi rădăcina pătrată, n-ai cum să înțelegi ridicarea la putere, n-ai cum să rezolvi mai târziu ecuația de ordinul 2.“
Recomandări
Materia pierdută trebuie recuperată cât mai curând. În caz contrar, elevii vor avea de suferit. Îți arată un nou raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.