- Peste jumătate dintre absolvenții facultățiilor americane lucrează în domenii unde nu li se cere diplomă
- Majoritatea celor care au job-uri ce necesită diplomă rămân în aceeași ocupație chiar și 5 ani de la completarea studiilor
- Universitățile publice au mai mulți absolvenți care lucrează în afara domeniului decât cele private
Peste jumătate dintre absolvenții din facultățiile americane de 4 ani sunt subangajați, ceea ce înseamnă că au job-uri unde nu este nevoie de diploma de absolvire.
Raportul „Talent Disrupted” arată că „52% dintre promovanți sunt subangajați după un an de la graduare”, în timp ce „chiar și după un deceniu, 45% dintre absolvenți continuă să fie subangajați”.
Licențiații de culoare sunt mai predispuși să fie subangajați, cu un procent de 60%. În aceeași situație se regăsesc și cei albi, în proporție de 53%. La cei hispanici și latino, rata este 57%, iar ce asiatici, 47%.
Cu toate acestea, 79% dintre cei care încep job-uri în domeniu, rămân acolo chiar și după 5 ani de la completarea studiilor. Studiul a arătat că dintre aceștia, 86% au continuat să rămână în aceleași poziții și după 10 ani.
Universitățile private non-profit au un procent de 49% de promovanți care sunt subangajați. Universitățile publice cu scop lucrativ au o rată de 54%.
Advertisment
Citește și