• Tot mai multe universități din lume incorporează texbookuri în cercetare
  • În comparație cu textbookul tradțional, cel electronic este mai interactiv și mai eficient
  • Universitățile din România încearcă să adapteze nevoile studenților la procesul de tehnologizare

Tu cum înveți mai ușor? Învățarea din ultimii ani tranzitează tot mai mult către spațiul digital, prin introducerea de texbookuri.

Mediul academic tranzitează tot mai mult la mediul online

Tranziția către mediul online a resurselor academice și a modului de predare aduce la pachet cunoștințele de operare a acestora. Specialiștii din domeniu atrag atenția asupra importanței cunoștințelor de manevrare a datelor digitale și îndeamnă universitățile să încorporeze cât mai repede training-uri în competențe digitale în curicula lor.

Care este avantujul texbookurilor electronice față de cele tradiționale?

Avanatajele texbookurilor este acela de a oferi acces studenților la informația din toată lumea, în orice moment. Spre deosebire de textbookurile tradiționale, cele electronice pot să includă elemente interactive care ușurează procesul de învățare. Trăsături precum adnotații comune, forumuri de discuție și exerciții interactive pot face o platformă dinamică pentru învățarea colaborativă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

România trebuie să se tehnologizeze

Universitățile din România investesc cât mai mult în tehnologizarea procesului de învățare. Modelul se inspiră din practica universităților din afară, care au un proces foarte riguros de admitere bazat pe mediul online.

„Acum, în loc să trimiți scrisoare de eseu personal, unele universități îți cer un video personal, adică se tehnologizează într-un fel, dar schimbări majore, momentan, nu sunt”, declară Ștefan Țăpescu, cofondator al platformei Youni.

Citește și: