- Un director a spus că are o cerere de 50% mai mare ca până acum
- În județul Brașov 8.400 de elevi din 26 de școli se află în scenariul roșu
La noi, unde aproape 7.000 de școli sunt în scenariul roșu sau galben, afterschool-urile sunt inundate de cererile părinților. Așa se întâmplă la Brașov, de pildă.
Advertisment
Părinții care apelează la afterschool-uri sunt cei care nu au un program flexibil la serviciu și nici posibilitatea de a se ocupe de copii. Mai există și copiii care pot fi îngrijiți de bunici, însă aceștia nu știu să îi ajute pe cei mici la lecții, mai ales când învață într-o limbă străină.
Problema e ca afterschool-urile nu pot depăși numărul maxim de 5 – 8 copii, în funcție de mărimea clasei. Carmina, o directoare, a povestit că o mamă caută disperată să își lase copilul o săptămână într-un program complet la o școală privată, asta pentru că cel mic studiază în scenariul galben și nu are cine să îl supravegheze acasă.
Recomandări
Un alt director a spus că are o cerere de 50% mai mare ca până acum, dar a fost nevoit să îi refuze pe părinți. Pentru copiii pe care îi are deja la after a creat un program special de la 8 la 18, iar părinții pot opta pentru afterschool normal sau hibrid, în funcție de cum fac cei mici orele la școală.
În județul Brașov 8.400 de elevi din 26 de școli se află în scenariul roșu. Problema este că și grădinițele sunt închise și aici e și mai greu cu copiii sub 6 ani. Ei nu pot sta singuri acasă și învață cel mai bine prin joc. De asemenea, pentru o bună dezvoltare emoțională au nevoie de prezența educatorilor sau părinților. În total 28.000 de elevi fac lecțiile online, fie în scenariul galben, fie în roșu.