• Milenalii sunt în punctul de a deveni cea mai bogată generație din istorie
  • 90 de miliarde de dolari i-ar putea transforma pe milenali în cea mai bogată generație
  • Studiul Knight Frank spune că Generația Y este caracterizată drept: cheltuitori leneşi şi frivoli

Ești pregătit să faci parte din cea mai săracă generație din istorie? Generația Y sau milenalii sunt mai degrabă interesați să dea banii pe mâncare în loc să își cumpere o casă. Asta arată un studiu: persoanele cu vârste între 28 și 38 de ani nu sunt pregătite să devină bogate.

De ce nu vor să devină bogați?

„Educația financiară, pe de o parte, pe de altă parte, schimbările grafice în ceea ce privește creditarea, costurile mult mai mari. Evident că oamenii preferă să plătească o chirie și să își septuească banii pe alte lucruri decât să se înhame la un credit pe o perioadă îndelungat. Asta vine și ca urmare a scăderii foarte mare a încrederii în tot ce înseamnă reprezintă domeniul bancar sistemul bancar.

Pe de altă parte, poate cred că e acea generație care a fost cel mai mult expus să consume ritmului, e obișnuită să consume cât mai mult, nu are în obișnuință să pună deoparte, să aibă banii deci la bancă sau să-și pună la ta ce pur și simplu să cheltuiască inele imediat. Contează cel mai mult pentru acea probiație și probabil acesta sunt motivele care stau la gaza cestui stil de viață.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Dar oare ce îi determină să aibă tendința să nu strângă bani pentru locuință. În schimb investesc pentru alte lucruri. Precturile foarte mari ale locuințelor raportat la nivelul salarial probabil face o să considere că, repet, neavând încredere în sistemul bancar, dobânzile fiind foarte mari, preferă să atu chirie, se mută foarte de un loc în altul, consideră că e mult mai ușor așa, în funcție de job-uri și de oportunități.

Preferă să călătorească, se cheltuiască banii pe alte servicii, bunuri”, a spus Vladimir Ionaș, sociolog, la Aleph News.