• Pierderea biodiversității este factorul principal al bolilor infecțioase, arată studiile
  • Pierderea biodiversității în favoarea urbanizării duce la o sanitizare mai bună a locului
  • Reducerea pierderii de biodiversitate și a emisiilor beneficiază tuturor, spun experții

Reducerea pierderii biodiversității și a emisilor, precum și prevenirea speciilor invazive, poate controla bolile infecțioase, conform specialiștilor.

Pierderea biodiversității este cel mai mare factor de răspândire a bolilor infecțioase, făcându-le să fie și mai mari și mai periculoase. Această concluzie a savanților vine în contextul în care numărul bolile infecțioase emergente este în creștere. Aceștia au descoperit că majoritatea dintre ele pornesc din sălbăticie. Pierderea biodiversității a dus la schimbări climatice și la introducerea speciilor non-native.

Surprinzător, urbanizarea duce la prevenirea apariției bolilor și la o sanitate generală mai bună, conform experților. „Concluziile principale sunt că pierderea biodiversității, schimbările climatice și speciile introduse cresc boala, în timp ce urbanizarea o reduce”, a declarat profesorul Jason Rohr de la Universitatea Notre Dame din SUA.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Orașele construite de oameni tind să aibe mai puține boli datorită unei sanitizări mai bune și a lipsei de sălbăticie, care ar putea favoriza apariția acestora.

„În zonele urbane cu mult beton, există un număr mult mai mic de specii care pot prospera în acest mediu. Din perspectiva bolilor umane, adesea există o igienă mai mare și infrastructură de sănătate decât în mediile rurale”, declară Rohr.

Citește și