• Un studiu arată că YouTube este cea mai preferată platformă pentru a descoperi jocuri
  • Conform statisticilor, cea mai puțin crezută sursă este site-ul Metatric
  • Peste jumătate dintre utilizatori au încredere în YouTube

YouTube este locul preferat în care poți afla despre ultimele noutăți în materie de gaming, conform ultimelor statistici, cu 64% dintre respondenți susținând asta.

Potrivit raportului, TikTok se află pe locul doi, cu 36%, urmat cu Instagram (35%), Facebook (34%) și recomandări verbale (32%). Platformele sociale de pe mobil sunt mai populare în rândul gamerilor tineri. 52% dintre tinerii între 18-24 de ani utilizează TikTok, spre deosebire de cei 29% între 34-44 de ani.

Potrivit studiului, cele mai puțin populare surse sunt review-urile profesionale de la Metatric (3%). Acestea sunt urmate de review-urile utilizatorilor site-ului (4%) și revistele (5%). De altfel, media surselor consultate pentru a se documenta despre un nou joc este între 4 și 5 în rândul gamerilor.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

YouTube este cea mai de încredere sursă pentru gameri

Pe lângă perspectivele și noutățile din lumea jocurilor video, YouTube-ul se bucură de cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor și ca o simplă sursă de informare.

„O combinație complexă de canale și influențe arată că marketingul jocurilor moderne este nuanțat, iar dezvoltatorii nu ar trebui să parieze totul pe o singură strategie de marketing. În schimb, ar trebui aleasă o abordare mixtă care să profite de mai multe canale — în special social media”, declară James Kaye, co-fondator Big Games Machine.

Citește și