• Cafeaua băută de oameni se ridică la 2 miliarde de cești consumate zilnic
  • Consumul de cafea are efecte nocive asupra mediului, precum defrișări
  • Românii se află sub media europeană la consumul de cafea, bând 2.7 cești pe zi

Tu câtă cafea bei pe zi? Terenurile destinate cultivării cafelei vor devenii infertile până în 2050, din cauza schimbărilor climatice, conform cercetărilor. În Brazilia, această cifră va ajunge la 88%.

Cafeaua este băută de 2 miliarde de ori pe zi. Companiile mari utilizează biotehnologia și știința alimentară pentru a crea alternative la cafeaua obișnuită. Asta include diverse ingrediente, precum năut sau deșeuri agricole reciclate, inclusiv sâmburi de curmale. Alte alternative includ celule produse în laborator din plante de cafea naturală.

Producție de cafea are efecte nocive asupra mediului înconjurător. Defrișările în masă pentru asigurarea plantaților și terenurilor de cafea, exploatarea și subfinanțarea muncitorilor în domeniul cafelei sau emisiile de carbon rezultate în urma procesului sunt doar câteva exemple de afectare de mediu.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Cafeaua sintetică poate rezolva problema impactului cafelei naturale asupra mediului

Dacă cafeaua naturală va deveni rară, clienții se vor orienta către alternative mai ieftine și mai accesibile. Voyage Foods, de exemplu, vinde deja o alternativă Nutella fără nuci și fără cacao. Compania declară că produsul este comparabil la preț cu Nutella autentică.

În urma unui studiu realizat în România, 9 din 10 oameni consumă cafea acasă, iar 5 din 10 beau mai multe cafele pe zi. Dintre aceștia, media se ridică la 2.7 cești pe zi. Aproape jumătate dintre bucureștenii repsondenți și-au achiziționat ultima cafea din cafenele.

„România este încă departe de consumul mediu al cafelei la nivel european, dar lucrurile evoluează într-o direcție pozitivă”, declară Florin Maxim, fondator Hospitality Culture Institute.

Citește și