• Un parteneriat de 300$ milioane este semnat de trei finanțatori importanți din lumea sănătății
  • Schimbările climatice cauzează boli noi sau agravarea celor existente
  • Inițiativa are ca scop combaterea bolilor și a malnutriției cauzate de climă

Tu ce faci ca să combați bolille cauzate de schimbările climatice? Fundația Novo Nordisk, Wellcome și Fundația Bill și Melinda Gates au semnat luni un parteneriat pentru a lupta împotriva acestora.

Inițiativa finanțatorilor se va desfășura pe o perioadă de 3 ani și fiecare dintre ele alocă câte 100$ milioane. Unul dintre principalel obiective este „eliminarea barierelor dintre domeniile de cercetare adesea izolate”, conform lui Mads Krogsgaard Thomsen, director executiv al Novo Nordisk.

Pandemia COVID-19 a arătat că obezitatea poate fi un factor de risc pentru bolile infecțioase. Schimbările climatice pot provoca foamete, lăsând copiii subnutriți și mai vulnerabili în fața bolilor mortale precum rujeolă sau holeră. Partenerii acordului au declarat că descoperirile legate de nutriție și de microbiomul intestinal au ajutat la înțelegerea „impactului pe care îl au supranutriția și subnutriția asupra tuturor aspectelor legate de sănătate și dezvoltare”.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Finanțarea sprijină, de asemenea, și cercetătorii din țările cu venituri mici și mijlocii, iar partenerii caută parteneri privați, filantropici și publici.

„Cele mai eficiente soluții la provocările presante apar adesea chiar din comunitățile pe care le afectează”, conform lui Catherine Kyobutungi, director executiv al African Population and Health Research Center.

Citelte și