• Pentru a maximiza șansele la un interviu de angajare, este esențial să rămâi calm
  • Emoțiile pe care le simțim în timpul unui interviu de angajare sunt firești
  • Angajatorii caută candidați care să le inspire încredere și să fie siguri pe ei

Acceptarea la jobul visurilor tale poate fi dificilă indiferent de experiența ta din câmpul muncii. Un interviu de angajare poate fi un moment decisiv pentru acest demers.

Cât de important este interviul de angajare?

Interviul de angajare este, în mare parte, prima oportunitate de a cunoaște un potențial angajator. O primă impresie pozitivă este pivotală în parcursul ședinței de angajare. Aceasta poate stabili tonul pentru întreaga interacțiune și poate influența modul în care angajatorul te percepe. Experții în HR au pregătit o listă de 10 sfaturi pe care să le urmezi pentru a avea o interacțiune pozitivă la interviul de angajare.

Ce ne sfătuiesc experții?

  1. Pregătește-te în avans – Informarea despre companie și rolul pentru care aplici te va ajuta să nu-ți pierzi concentrarea pe parcursul interviului.
  2. Fă exerciții de respirație înainte de interviu – Respirația profundă și controlată poate controla anxietatea și nivelul de stres.
  3. Gândește-te la prezent – Este important să te concentrezi pe momentul prezent în timpul interviului, nu pe scenarii ipotetice.
  4. Inspiră-te din emoții – Apariția emoțiilor în timpul unui interviu este firească, însă trebuie să le folosim în scop constructiv, nu să ne lăsăm copleșiți de ele.
  5. Viuzalizeaz-te învingător – Înainte de interviu, închide ochii și vizualizează-te reușind.
  6. Gândește pozitiv – Adoptă un mindset pozitiv în loc să te gândești că întrebările sunt prea dificile.
  7. Formulează un plan B – În cazul în care interviul nu decurge conform așteptărilor, nu strică să ai un plan B.
  8. Respectă-ți interlocutorul – Dacă îți tratezi interveviatorul ca un partener de conversație, calmul și relaxarea vor veni de la sine.
  9. Ia o pauză – Cere un pahar cu apă și inspiră profund în piept dacă simți că ai nevoie de asta
  10. Fii autentic – Onestitatea este principala miză a ambelor părți, iar o impresi pozitivă poate deschide ușa pentru o relație de lucru sănătoasă și productivă

Un interviu de angajare este o oportunitate de a crea o impresie bună și de a demonstra angajatorului potențialul tău. Prin pregătire, concentrare și atitudine pozitivă, vei reuși să-i lași o impresie bună și să obții job-ul dorit!

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și: