• Netflix a folosit fotografiile pentru a ilustra personalitatea protagonistei
  • În serialul „What Jennifer Did”, poți vedea un complot de crimă, în Canada anilor 2010
  • Imaginile au toate caracteristicile potrivite pentru a fi generate de A.I.

Netflix a folosit ceea ce par a fi imagini generate sau manipulate de inteligența artificială într-un documentar recent. Care e subiectul? Este vorba despre un complot de crimă în care a fost implicată Jennifer Pan.

Serviciul de streaming a folosit fotografiile pentru a ilustra personalitatea ei ” efervescentă, fericită, încrezătoare și foarte autentică„, așa cum a descris-o Nam Nguyen, un prieten din liceu.

Imaginile, care apar în jurul minutului 28 al serialului „What Jennifer Did”, au toate caracteristicile unei fotografii generate de A.I.. Mâinile și degetele sunt alterate și trăsăturile faciale sunt deformate. De asemenea, sunt obiecte modificate în fundal și apare și dintele din față, care este mult prea lung.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Nu mai este nevoie să menționez că utilizarea A.I. pentru a ilustra o persoană într-un documentar despre o crimă adevărată … Va ridica unele semne de întrebare.

Am întâlnit exemple de companii care au creat materiale fictive generate de inteligența artificială ca decor. Un episod al serialului „True Detective” de la HBO a prezentat postere bizare, generate de inteligența artificială, în fundalul unei secvențe. Dar recurgerea la această tehnologie pentru a genera imagini ale unei persoane reale, în special ale unei persoane care se află încă în închisoare și care va fi eligibilă pentru eliberare condiționată abia în jurul anului 2040, ar trebui să ridice niște semnale de alarmă.

Citește și