Ascultă articolul
- Maroc alocă aproape 1$ mld. pentru studii ca să actualizeze 20 de aeroporturi
- Scopul Marocului este acela de a se pregătii pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2030
- România investește peste 1 miliard de euro pentru infrastructura de aeronave
Care sunt bugetele pentru înțelegerea și îmbunătățirea infrastructutrii? Maroc alocă suma uriașă de 950.000$ doar pentru a studia infrastructura aeriană.
Advertisment
Ce face Rabat?
Rabat – Directoratul General al Aviației Civile (DGAC) finanțează studiul care are ca scop dezvoltarea a 20 de aeroporturi naționale. Țelul studiului este de a facilita decizii informate prin procurarea de estimări financiare precise pentru îmbunătățirea infrastructurii.
Care este motivul Marocului pentru dezvoltarea infrastructurii de aeroporturi?
Motivul pentru care Maroc alocă această sumă colosală este intenția acesteia de a găzdui Cupa Mondială din 2030, într-un parteneriat cu Spania și Portugalia. În martie 2024, compania de inginerie Ineco a obținut contractul pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Casablanca.
Recomandări
Cât alocă România pentru aeroporturi?
România investește masiv în modernizarea infrastructurii. Pentru modernizarea infrastructurii aeronautice pentru avioanele americane de luptă F-35, România estimează alocarea a 6.5 miliarde de dolari, fără TVA. Este greu de imaginat cât va costa cu adevărat dezvoltarea unei astfel de infrastructuri la noi în țară. De menționat este cazul Germaniei, care a estimate greșit costurile. Tot din motivul dezvoltării Bazei Aeriene Buchel din Renania pentru acomodarea avioanelor F-35, nemții au calculate greșit costurile. Astfel, bugetul pentru extinderea bazei s-a dublat în urma unor evaluări ulterioare.
Citește și:
- Mark Zuckerberg și-a cerut scuze față de familiile care spun că au copii care au fost afectați de rețelele de socializare
- Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzația de omor involuntar pentru moartea regizoarei Halyna Hutchins
- VIDEO. Jakob Herrmann și Patri McLaughlin doboară recorduri mondiale. Ce performanțe au reușit cei doi sportivi