• O climă în schimbare poate fi legată de creșterea numărului de decese cauzate de AVC
  • Temperaturile mai ridicate pot cauza deshidratare, afectând nivelul colesterolului și ducând la un flux sanguin mai lent
  • Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral

O climă în schimbare poate fi legată de creșterea numărului de decese cauzate de accidente vasculare cerebrale din întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în revista medicală Neurology.

Cercetătorii au constatat, pe parcursul a trei decenii, că temperaturile nefavorabile, cele peste sau sub temperaturile asociate cu cele mai scăzute rate de mortalitate, au fost din ce în ce mai mult legate de decesul de AVC. Studiul nu dovedește că schimbările climatice cauzează accidente vasculare cerebrale. Acesta arată doar o asociere. De asemenea, studiul nu a examinat alți factori de risc, cum ar fi tensiunea arterială ridicată și nivelul ridicat de colesterol.

Majoritatea acestor accidente vasculare cerebrale s-au datorat unor temperaturi mai scăzute decât cele normale. S-a constatat însă o creștere a numărului de AVC-uri legate de temperaturi mai ridicate decât cele normale. La temperaturi mai scăzute, vasele de sânge ale unei persoane se pot contracta, crescând tensiunea arterială. Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc pentru accident vascular cerebral. Temperaturile ridicate pot cauza deshidratare, afectează nivelul colesterolului și duc la un flux sanguin mai lent. Aceștia sunt factori care pot duce, de asemenea, la accident vascular cerebral.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Ce spun cercetătorii?

Schimbările dramatice de temperatură din ultimii ani au afectat sănătatea umană și au provocat îngrijorare pe scară largă„, a declarat autorul studiului, Quan Cheng, doctor în științe.

Studiul nostru a constatat că aceste temperaturi în schimbare pot crește povara accidentului vascular cerebral la nivel mondial, în special în rândul populațiilor mai în vârstă și în zonele cu mai multe lacune în ceea ce privește asistența medicală.„, spune el.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 30 de ani de dosare de sănătate din peste 200 de țări și teritorii. Aceștia au examinat numărul de decese cauzate de accidentele vasculare cerebrale din cauza temperaturilor neoptime.

Citește și