• MIPE lansează un proiect de 21 de milioane de euro dedicat educației timpurii
  • Proiectul este finanțat în proporție de 85% din fonduri europene
  • Grupurile țintă sunt personalul didactic, conducere din educația timpurie și elevii din programele de formare

MIPE a anunțat că există în consultare publică a unui proiect major în valoare de 21 de milioane de euro. Acestas este destinat îmbunătățirii sistemului de educație timpurie din România. Proiectul, realizat în parteneriat cu Ministerul Educației și ARACIP, reprezintă un pas semnificativ către asigurarea unei educații de calitate.

Proiectul vine într-un moment critic, datele aratând o serie de provocări în ceea ce privește educația timpurie în România. Printre acestea se numără numărul mic de copii, de sub trei ani înscriși în sistemul formal educație, participarea redusă la educația timpurie în mediul rural și în rândul copiilor de etnie romă, cât și rata mare de abandon școlar și ponderea redusă a absolvenților de studii superioare.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 23.100.000,00 euro. 85% din bani provin din fonduri europene, iar restul reprezintă contribuția națională. Prin aceste fonduri se dorește asigurarea calității educației timpurii, formarea personalului și a cadrelor didactice și implementarea unui program de mentorat pentru personalul din educația timpurie.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Grupurile țintă vizate sunt personalul didactic și conducere din educația timpurie și elevii din programele de formare pentru Îngrijire și Educație Timpurie a Copiilor.

Această inițiativă reprezintă angajamentul autorităților române în promovarea unui sistem educațional de calitate pentru toți copiii din România. Prin creșterea performanței sistemului de educație este asigurată o bază solidă pentru dezvoltarea viitoare a țării noastre.

Citește și: