• Un studiu realizat de Clinica Mayo din SUA arată că efectele luminii naturale asupra inimii sunt minimale
  • Cercetătorii au descoperit că evenimente cardiovasculare adverse pot să apară în timpul tranziției dintre primăvară și toamnă
  • Numărul afecțiunilor cardiace care apar în această perioadă nu este semnificativ

Impactul expunerii la lumina naturală asupra sănătății inimii este minimal, arată rapoartele Clinicii Mayo.

Cercetătorii au folosit un eșantion de peste 36 de milioane de adulți peste 18 ani de pe teritoriul SUA. Benjamin Satterfield, liderul studiului, a declarat că „este improbabil ca vreo diferență în sănătatea cardiovasculară să se datoreze luminii naturale”.

În timpul tranziției luminii naturale dintre primăvară și toamnă, savanții au descoperit că pot să apară complicații cardiovasculare. Printre acestea se numără atac cardiac, infarct, șoc cardiogen sau stop cardiac. Peste 74 de mii de astfel de cazuri au avut loc în acea perioadă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Studiile arată că aceste fenomene nu sunt motiv de îngrijorare. Doctorul Satterfield susține că „aceste afecțiuni cardiovasculare sunt comune”, declarând despre scopul studiului ca aflând dacă acele evenimente „s-ar fi petrecut mai des dacă nu ar fi urmat tranziția luminii naturale”.

Cercetătorii dezvăluie că schimbarea orei este o practică pentru a alinia activitățile cotidiene cu lumina naturală. Aceștia subliniază că vreo modificare a acestui sistem, din îngrijorări de sănătate, nu este necesară.

Citește și