- Poți să fii mai eco datorită testelor de reutilizare a energiei produse, conform savanților
- Provocările pe care le poți întâmpina în proiectul de ecologizare sunt în securitatea hranei și a tranziției energiei
- În România te poți bucura de atenția și oportunitățile de sporire a creșterii potențialului de energie regenerabilă
Ultimul experiment al cercetătorilor va testa capacitatea căldurii produse de a fi reutilizată. Acesta va fi condus de administrația franceză Conseil Départemental de l’Essonne.
Advertisment
Care este proiectul care ne va susține eforturile ecologice?
Creșterea exponențială a tehnologiei digitale și volumul de informație stocat în centrele lumii (+35% anual la nivel mondial) înfruntă eforturile de ecologizare. Proiectul vine ca și echivalare a eforturilor activiștilor mediului din acest sector la nivelul provocării. Astfel, dacă susții mișcările ecologice și energia verde, acest experiment îți e dedicate ție. Venind ca și răspuns la volumul de căldură produs de centrele de cercetare, se studiază mai multe opțiuni de reutilizare pentru a combate pierderea de energie.
Soluția propusă este utilizarea algelor ca și sursă de energie. Savanții vor concepe un mecanism care copiază fotosinteza algelor. Dioxidul de carbon emis astfel va fi recilcat într-o biomasă circulară.
Recomandări
Eforturile noastre ecologice pot fi împiedicate de domeniul alimentar și cel energetic
Există posibilitatea să fii afectat de obstacolele din domeniul alimentar și cel energetic. Legăturile profunde și stabile între cele două domenii reprezintă cheia stabilizării unei industrii energetice circulare. Astfel, dacă un consens ar eșua în cadrul celor două sectoare, s-ar putea să nu ne bucurăm de energia circulară prea curând.
În România, inițiativele tale eco au impact
Din fericire pentru noi, România are planuri mari în legătură cu energia verde. Situația actuală ne permite să luăm un loc fruntaș în efortul global privind triplarea efortului de producere a energiei regenerabile. „România are proiecte de miliarde de euro în domeniul energetic pe toate palierele: solar, eolian, geotermal, hidrogen, energie nucleară”, conform lui Sebastian Burduja, ministrul energiei. Ținta ministrului roman este ca până în 2030 să atingem aceste obiective.
Citește și
- Ion Cristoiu: „Naţionaliştii descoperiseră numai căciula pe care moşii noştri au purtat-o fără să se gândească să o cânte’’ ( Tudor Arghezi)
- NATO desfășoară în 2024 cel mai mare exercițiu după Războiul Rece. Care va fi implicarea României?
- Dintre sute de titluri, care e eminescian? Primul volum cu versurile poetului, „Poesii”, a fost realizat în 1883 de Titu Maiorescu