Nu sunt pantaloni, sunt arma femeii fatale!

Deși nu se cunoaște care este autorul primei perechi de pantaloni evazați, întâia mențiune a acestora a fost în 1813, cu referire la uniformele marinarilor americani. După Primul Razboi Mondial, Coco Chanel scoate pe piață pantalonii evazați ca o necesitate pentru femeile care intrau pe piața muncii, pantaloni adecvați noilor îndeletniciri. Chanel s-a inspirat din modelul gondolierilor venețieni, pe care celebra creatoare îi văzuse în urma unei excursii în Orașul canalelor și al podurilor istorice.

În anii 30, celebra actriță Marlene Dietrich a contribuit la popularizarea pantalonilor și la transformarea lor în armă a femeii fatale. Filme precum Phildelphia Story” sau Bringing Up Baby”, cu Katherine Hepburn în rol principal, au contribuit la propagarea pantalonilor evazați în rândul femeilor care doreau să adopte un stil neconvențional.
În anii ’60 – ’70, pantalonii evazați au generat un macro trend și au făcut parte din uniforma mișcării hippie. Bărbații îi combina cu jachete și blazere, în timp ce femeile purtau o variantă cu talie înaltă.
Jimmy Hendrix, Twiggy, Sonny și Cher au fost vectorii care au făcut din acest articol vestimentar un adevărat statement în modă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

O serie de designeri vestimentari britanici și americani, cum ar fi Mary Quant, au făcut ca pantalonii evazați să facă parte din stilul lor distinctiv. Acest lucru a ajutat la consolidarea locului lor în istorie.
Industria fashion a pus un semn de carte la acest capitol din istoria modei și a reiterat în versiunile actuale, o serie de modele care surprind prin design, culori și țesături. Acest tip de pantalon a rămas în modă ca un element important pentru garderoba modernă, datorită esteticii lor de inspirație retro, cât și pentru avantajele pe care le oferă siluetei, alungirea acesteia cât și pentru aspectul zvelt și elegant pe care îl creează.