• Absolvenții claselor a XII-a au susținut azi proba obligatorie a profilului la Istorie
  • Peste 134.000 de elevi s-au înscris în sesiunea de vară: 119K sunt din actuala promoție
  • În 2023, rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 75%

Emoțiile au continuat și astăzi pentru elevii claselor a XII-a care au susținut proba scrisă la Istorie din cadrul Bacalaureatului.

Elevii au avut de scris la subiectul al III-lea un eseu despre România interbelică. Cât de dificile au fost subiectele de azi?

„Subiecte foarte accesibile, chiar de cultură generală. Aș putea spune. Început subiectul trei, care e cel mai greu, să zic așa. Ce? Cel care sperie de cele mai multe ori candidații. Un eseu despre România postbelică, în speță perioada comunistă și cu un punct de vedere despre consolidarea democrației post-decembriște.

Recomandări

NU E PROFI? SCHIMBĂ-ȚI PROFII!
92,5% CONTESTAȚII SCHIMBĂ MEDIA ELEVILOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
BACADEMIA!

Sunt lucruri prin viața de zi cu zi. Da, toată lumea știe cine a fost Nicolae Ceaușescu și prin ce s-a caracterizat regimul comunist. 

Până la urmă, da, și la celelalte două subiecte aș putea spune că au fost cerințe și texte foarte ofertante. 

Contează foarte mult ce texte au de analizat, ce puncte de vedere au de formulat și o să vă dau încă un exemplu la subiectul al doilea a fost un text despre Primul Război Mondial, un text foarte ușor de înțeles. 

Da, putea să fie un text mai dificil, putea să fie un punct de vedere sau să argumenteze ceva mai de nișă. Au fost subiecte, cred, foarte generale, care au permis candidaților care s-au pregătit cât de cât pentru examen să ia o notă foarte bună. Așadar, ne așteptăm la rezultate bune”, a spus Doru Grădinaru, profesor de istorie, la Aleph News.