• Şcoala online este o provocare şi pentru profesori, nu numai pentru elevi.
  • Mulţi dintre ei au fost nevoiţi să înveţe singuri cum să îşi ţină orele pe internet.
  • Cursurile se reiau în data de 14 septembrie.

Cursurile online le-au dat bătăi de cap profesorilor. Dacă elevii stăpânesc bine tainele internetului, acest lucru nu se aplică şi cadrelor didactice. Pentru profesoara Gloria Bucur, din Sibiu, predatul din faţa unui computer a fost complicat. Deşi are anumite competenţe digitale, spune că au existat mai multe situaţii în care ar fi avut nevoie de ajutor.

Singura variantă pe care a avut-o la dispoziţie a fost să apeleze la nora ei, de profesie IT-ist. Apoi, s-a decis să urmeze nişte cursuri ajutătoare. Şi Cătălina Mazăre a întâmpinat aceeaşi problemă. Este nemulţumită în continuare de faptul că Ministerul Educaţiei nu a putut pune la punct un plan prin care învăţământul online să funcţioneze.

„Indiferent ce calitate ai, de elev, părinte sau profesor, nu ştii cum să utilizezi anumite butoane. De exemplu, nu ştiam cum să ne căutăm informaţia pe care să o facem accesibilă predării online şi atunci mi se pare foarte bine că la nivel naţional, pe lângă dotarea tuturor profesorilor cu device-urile respective, să vină la pachet şi un curs de iniţiere de acest gen“, spune profesoara.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„Am vrut să fac nişte cursuri peste vară şi nu s-au găsit la Casa Corpului didactic cursuri care să ne ajute să ne îmbunătăţim calitatea actului didactic în timpul şcolii online, CDS-ul nu a făcut“, a explicat Cătălina Mazăre, un alt cadru didactic.

Autor: Marina Dinu