• Ministrul Educației spune că doar 4% din numărul total de elevi urmează cursul de educație pentru sănătate
  • O elevă este de părere că educația sexuală e o necesitate
  • În alte țări din Europa, educația sexuală este obligatorie
  • În Portugalia copiii învaţă încă de la cinci ani despre relaţiile de prietenie, consimţământ şi sexualitate

Controversele pe tema educației sexuale în școli continuă. Ministrul Educației a menționat că doar 4% din numărul total de elevi urmează cursul de educație pentru sănătate. Ariana Dudună este elevă și președintele Consiliului Elevilor din Contanța. Este de părere că educația sexuală e o necesitate.

„Din punctul meu de vedere, ar fi o materie benefică în primul rând pentru că elevii nu au încă destule informații și destule surse. Ajung din cauza aceasta să se informeze din surse eronate“, spune Ariana Dudună, elevă.

Conform programei școlare, educația pentru sănătate presupune promovarea sănătăţii, dezvoltarea personală și prevenirea accidentelor, a atitudinii negative și a conflictelor interpersonale.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Ana Măiță este părinte și încurajează desfășurarea acestor ore: „Prea puține școli din România pun în oferta lor educațională acest opțional. Din păcate. Dacă elevii din România ar face în fiecare ciclu de învățământ măcar un an de educație pentru sănătate ar avea ocazia să afle lucruri corecte despre ei, despre corpul lor, să afle cum să se păzească de abuz, cum să se păzească de sarcini nedorite“.

În alte țări din Europa, educația sexuală este obligatorie. În Suedia, de exemplu, această disciplină a fost introdusă în 1955. În Portugalia copiii învaţă încă de la cinci ani despre relaţiile de prietenie, consimţământ şi sexualitate, iar în Spania, Italia şi Cipru, de la 14 ani, conform raportului SAFE.