- Şcolile nu au profesori suficienţi pentru a ţine cursuri cu câte zece copii în clase
- Chiar dacă vor veni la şcoală, o parte dintre elevi ar putea rămâne nesupravegheaţi în timpul orelor
- Profesorii şi elevii şcolii gimnaziale “Sfinţii Voievozi” din Capitală vor putea împrumuta tehnica unităţii de învăţământ
Nu suntem pregătiţi pentru niciunul dintre scenariile luate în calcul de autorităţi pentru începerea noului an şcolar. În cazul în care cursurile se vor ţine cu câte zece elevi în clase, o clasă cu 30 de elevi va fi împărţită în trei. Asta însă nu înseamnă că vor fi angajaţi doi profesori în plus.
Advertisment
Directorul şcolii „Sfinţii Voievozi”, Daniela Voinea, spune că două clase ar putea rămâne nesupravegheate, iar elevii vor urmări cursul pe proiectorul din clasă. Practic, nu va exista nicio diferenţă dintre cursurile ţinute de acasă sau cele ţinute la clasă. În ambele cazuri, cea mai mare provocare pentru profesori este să-i facă atenţi pe elevi.
Daniela Voinea, director Şcoala gimnazială nr.1 Sfinţii Voievozi: „Problema va fi în continuare la copii, pentru că fiind mai mulţi fraţi într-o casă, s-ar putea să nu poată să cuprindă toate orele în acelaşi timp. Asta în cazul în care lucrăm prin meet, prin vizualizare. Aici la şcoală noi îi motivam să fie atenţi, în situaţia cursurilor online copilul trebuie să fie motivat şi acasă, de către părinţi.“
Recomandări
„Copiilor le putem da sub formă de împrumut, ca o carte din bibliotecă, le-am putea da o parte din tehnica care există în şcoală“, a mai spus Daniela Voinea.
- Limba română va fi predată la Universitatea Cambridge. Daiana Cuibus: „Ajutăm la promovarea valorilor și culturii românești”
- Părinții cer Program Național de Afterschool în România. Radu Szekely: „Ar fi mai indicat să avem un program de învățare prelungit”
- Tradiția Cangurul continuă cu proba la engleză! Bianca Dobrescu: „Elevii trebuie să înțeleagă raționamentele din spatele acestora”
- Câtă încredere au tinerii în sistemul educațional? 19% se declară nemulțumiți
- Ligia Deca amână din nou planurile-cadru. Radu Szekely: „Cu fiecare an de întârziere, sacrificăm o generație”