- Ministerul Educației și cercetării a publicat rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naționala 2020, după contestații și sesiune specială
- 76.20% dintre candidați au obținut medii mai mari sau egale cu cinci
- 892 de candidați au obținut media generală 10
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat şi actualizat rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională din 2020, după sesiunea specială generată de criza Covid-19 şi după contestaţii. Datele au fost publicate pe edu.ro.
Advertisment
Situaţia statistică generală arată că dintre cei 160.663 candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
Rata de participare a fost de 93.10%: 160.663 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 172.543 de elevi înscrişi.
Recomandări
La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 135.365 de candidaţi (84%), iar 4.700 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).
La proba de Matematică, 112.796 candidaţi (70.2%) au primit note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.335 de candidaţi au reuşit să obţină nota 10 (zece).
La proba de Limba şi literatura maternă, 8.906 candidaţi (93.1%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 143 de candidaţi au obţinut 10 (zece).
7 (şapte) candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă (toţi în sesiunea iniţială), lucrările acestora fiind notate cu 1.
Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaţilor sunt afişate în acest format.
După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, astăzi, 4 iulie 2020, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine şi actualizarea ierarhiei la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a.
Repartizarea computerizată se va desfăşura în data de 10 iulie.
Informaţii suplimentare pe judeţe sunt disponibile pe edu.ro.
- Condițiile de iarnă cer prudență: echipamentul adecvat previne accidentele
- A.I. sporește eficiența profesorilor. Oferă suport în pregătirea lecțiilor și activităților repetitive
- Limba română va fi predată la Universitatea Cambridge. Daiana Cuibus: „Ajutăm la promovarea valorilor și culturii românești”
- Părinții cer Program Național de Afterschool în România. Radu Szekely: „Ar fi mai indicat să avem un program de învățare prelungit”
- Tradiția Cangurul continuă cu proba la engleză! Bianca Dobrescu: „Elevii trebuie să înțeleagă raționamentele din spatele acestora”