• Foști olimpici români au creat o platformă online pentru olimpiade
  • Concursul Sience On se adresează tuturor elevilor pasionați de știință
  • Un participant poate concura la maxim trei discipline

Chiar dacă olimpiadele fizice încă sunt în aer, o echipă de peste 100 de studenți români, de la Harvard, MIT sau facultăți de top din România au luat inițiativă.

Au creat o platformă online pentru elevii ce vor să participe la o olimpiadă de științe, gratuit. Andrei Udrea este unul dintre fondatorii proiectului. Dorește să facă competițiile internaționale cât mai corecte posibil.

E olimpiadă diferită. Cum este și programul nostru Sience differently adică olimpiada e conceptul, dar subiectele sunt diferite totuși de olimpiadă. Adică aceeași idee dar e mai mult pe gândire.”, a spus Andrei Udrea, fondator.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Concursul de științe exacte Science On se adresează tuturor elevilor pasionați de chimie, fizică, biologie, matematică, astronomie, informatică și științe ale pământului.

Finalitatea lor ar fi o tabără cu câștigătorii dacă ne permite coronavirus. De la anul să avem 2-3 etape și de ce nu să avem dintre participanți chiar în comisii.”, a mai adăugat acesta.

Cristian Arghir este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic de Informatică din București. El este olimpic la chimie. Se pregătește intens pentru olimpiade încă din clasa a VII-a.

Am simțit că munca mea nu e tocmai în zadar adică chiar daca ministerul nu recunoaste din păcate aceste concursuri. Ele oarecum vin să ne recunoască mai mult sau mai puțin munca din aceste luni de zile.”, a menționat Cristian Arghir, elev.

La olimpiadă te mai poți înscrie până pe data de 28 februarie și un candidat poate participa la maximum 3 discipline.