- Sorin Cîmpeanu: Concursul pentru directorii de școli va avea loc în vară.
- Sorin Cîmpeanu: Peste 4.250 de directori de școli și-au finalizat mandatele pe 9 ianuarie.
- Rareș Voicu: Elevii să fie observatori în comisiile de concurs, sunt directori numiți în mod netransparent.
- Elena Lotrean: Directorii să fie selectați de către firme de recrutare specializate.
Elevii ar putea să fie observatori în comisiile de concurs pentru directorii de școli. Asta dacă Ministerul Educației va ține cont de propunerea celor din Consiliul Național al Elevilor.
Advertisment
„Vedem că au loc din ce în ce mai multe numiri nejustificate. În aceste Comisii de concurs să aibă un loc de observatori și elevii. Pentru că e important ca acest proces să fie unul transparent”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Elevilor.
Numai că deja apar neclarități. La începutul lunii, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunța că „Voi lupta cât pot ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă”.
Recomandări
Dar ca și cum nici nu ar fi spus asta, peste numai câteva zile spune altceva – doar 10% va conta votul profesorilor titulari, iar rezultatul în urma concursului pentru postul de director va fi cel definitoriu.
Peste 4.000 de directori de școli și-au încheiat mandatele la începutul anului
Expertul în Educație, Elena Lotrean, nu este de acord, însă cu niciuna dintre propunerile șefului învățământului românesc.
„Cred că directorii ar trebui să fie selectați printr-un proces foarte riguros de către firme de selecție și recrutare specializate pe baza unor criterii foarte bine stabilite”, a afirmat Elena Lotrean.
Peste 4.250 de directori de școli și-au terminat mandatele la începutul anului, însă până la vară nu vor fi organizate concursuri pentru posturile de conducere.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Voi lupta cât pot ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă”.