„Să nu îndrăznești să mă suni fără să-mi trimiți mai întâi un SMS”. Noul trend – suni direct sau întrebi prin mesaj mai întâi?

Incoming call with unknown unsolicited number or caller ID on mobile phone

Pentru unii, nu există nimic mai plăcut decât sunetul unui telefon care arată că cineva se gândește la ei. Pentru alții, nu există nimic mai nepoliticos, mai intruziv sau mai generator de panică decât un apel neanunțat. Ești nebun – și posibil să nu mai faci parte din viața lor – dacă nu le trimiți mai întâi un mesaj.

Eticheta apelurilor telefonice nu a fost niciodată mai complicată, scrie WSJ. Membrii familiei, colegii de muncă, soții și prietenii nu pot fi de acord dacă este în regulă să suni pe cineva fără să-l anunți mai întâi prin SMS că intenționezi să suni.Eticheta apelurilor telefonice nu a fost niciodată mai complicată. Membrii familiei, colegii de muncă, soții și prietenii nu pot fi de acord dacă este în regulă să suni pe cineva fără să-l anunți mai întâi prin SMS că intenționezi să suni.

Dezbaterea se intensifică. Cu cât mesajele text au devenit mai des folosite, cu atât mai mulți oameni au ajuns să considere inacceptabil un apel telefonic fără avertisment. Cei care sună fără avertisment, la rândul lor, spun că cei care tresar la apeluri telefonice sunt rigizi. Apelurile nu sunt „neanunțate” – soneria este anunțul, cu un precedent de peste 100 de ani.

Preferința pentru mesajele text este mai mare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. După asta, urmează de cele cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Asta arată un sondaj realizat în decembrie de YouGov. Dintre cei 2.000 de profesioniști, doar 16% dintre cei din generația Z au considerat că telefonul este o formă productivă de comunicare profesională.

Exit mobile version