- Sporturile individuale, precum tenisul, duc la un mindset de învingător
- Practicat la nivel profesionist, sportul alb poate produce anumite dezechilibre articulare și musculare
- Tenisul ajută la dezvoltarea coordonării și a motricității în general, mai ales la vârste fragede
Oferă-ți ție, copilului sau nepotului tău, șansa de a trece mai ușor peste anumite obstacole ale vieții. Cum poți face asta? Tenisul este o variantă excepțională. Din perspectiva unui fost jucător de tenis și a unui fitness instructor, îți pot spune câteva secrete despre tenisul de câmp.
Advertisment
Tenisul îți oferă un mindset de campion și pe parcursul vieții
Tenisul este un sport în care adversarul principal ești tu însuți. Bineînțeles că ai un adversar real de cealaltă parte a fileului dar în primul rând, trebuie ca tu să îți poți controla fizicul și mintea. În sporturile de echipă, ai colegii care te împing de la spate și te încurajează. În cazul sporturilor individuale, trebuie să înveți să te încurajezi singur, să te descurci singur în momentele grele pe terenul de tenis și să poți găsi cele mai bune soluții. Cam cum e și în viață, nu? Iar această capacitate se formează în timpul antrenamentelor și competițiilor.
Tenisul de câmp poate provoca accidentări dacă nu ești atent
La nivel înalt, dupa ani întregi, tenisul de câmp poate aduce și unele dezavantaje. Acestea afectează jucătorii predispuși la accidentări. Postura și dezechilibrul scheletico-muscular pot provoca probleme cu genunchiul (menisc, ligamente încrucișate, etc), spatele (protruzii discale, hernii de disc) și alte afecțiuni musculare precum luxații, contracturi, întinderi. Acestea pot fi evitate cu o periodizare corectă și cu un staff care chiar știe cu ce se mănâncă acest sport minunat.
Recomandări
Sportul alb e cel mai bun medicament pentru copilul tău
Mai ales pentru cei mici, tenisul este o metodă fantastică de a dezvolta un corp armonios și o minte ageră. Coordonarea, motricitatatea pot fi dezvoltate cu tot felul de jocuri pe terenul de tenis. Creierul se oxigenează datorită practicării acestui sport în aer liber. Conexiunile nervoase îl vor ajuta pe copilul tău să performeze la capacitate maximă mai târziu în viață.
Vârsta la care poate începe inițierea e de 5 ani
Vârsta ideală la care cel mic poate începe tenisul, este de 5 ani. Terenul se poate adapta, rachetele sunt mai ușoare iar mingile sunt mai colorate și mai moi. Asigură-te că îl duci la un antrenor cu educație și experiență. Îți vei mulțumi mai târziu.
Ușurează-i viața cu ajutorul disciplinei dobândite în anii copilăriei
Anii de adult vin cu diverse provocări pe toate planurile. În momentul în care ai practicat un sport, poți trata mai cu ușurință anumite obstacole. Ai o mentalitate de învingător, nu te lași ușor și găsești soluții…ca în tenisul de câmp.
Citește și:
Festivalul de artă din Scarborough îți arată cum se face marketing-ul cultural
Cum identificăm stilul rococo în arta?
Unde mergi primăvara asta? Iată 10 expoziții de artă europeană pe care să nu le ratezi