- Un nou studiu arată că dacă mănânci pește mic întreg reduci semnificativ riscul de cancer
- Sardinele și capelinul de Atlantic sunt pești bogați în calciu și vitamina A, nutrienți esențiali pentru sănătatea ta
- Studiul a fost realizat prin analizarea obiceiurilor alimentare a 80.802 japonezi cu vârsta între 35 și 69 de ani pe o perioadă de nouă ani
Ești curios cum să-ți îmbunătățești sănătatea și să trăiești mai mult? Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Nagoya din Japonia susține că dacă alegi să consumi regulat de pește mic întreg poți avea o viață mai lungă. Cum? Peștele mic reduce semnificativ riscul de mortalitate și cancer.
În Japonia, consumul de pește mic precum sardinele și capelinul de Atlantic este o practică comună. Acești pești sunt consumați întregi, inclusiv capul, oasele și organele, care sunt bogate în calciu și vitamina A, nutrienți esențiali pentru sănătatea ta.
Peștele aduce benficii în special femeilor
Studiul condus de Dr. Kasahara a analizat obiceiurile alimentare a 80.802 japonezi cu vârsta între 35 și 69 de ani pe o perioadă de nouă ani. Rezultatele? Femeile care mănâncă pește mic regulat, de 1-3 ori pe lună, 1-2 ori pe săptămână sau de mai multe ori pe săptămână, au un risc redus de mortalitate generală și cancer. Comparativ cu cele care mănâncă rar pește mic, aceste femei au un risc de 0,68, 0,72 și 0,69 ori mai mic de deces din orice cauză și un risc de 0,72, 0,71 și 0,64 ori mai mic de deces prin cancer.
Bărbații au prezentat o tendință similară, dar rezultatele nu au fost semnificative statistic, posibil din cauza numărului mai mic de participanți bărbați sau a altor factori precum mărimea porțiilor sau tipurile diferite de cancer care afectează bărbații și femeile.
Deci, dacă vrei să-ți îmbunătățești sănătatea, ia în considerare adăugarea peștelui mic întreg în dieta ta. Micile schimbări pot aduce beneficii mari pentru viața ta!
Citește și