Există tinerețe fără bătrânețe? 9 sfaturi de la cei mai longevivi oameni din lume

Cum ar fi să te simți mereu tânăr? O dietă echilibrată și sportul ne pot ajuta să ne prelungim și să ne îmbunătățim calitatea vieții. Cu toate acestea există și niște reguli cunoscut sub numele de „Powe Nine”.

Condițiile de muncă mai bune, reducerea fumatului și asistența medicală îmbunătățită contribuie la longevitatea oamenulor. Speranța de viață la naștere în U.K în perioada 2020-2022 a fost de 78,6 ani pentru bărbați și 82,6 pentru femei.

Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a putea trăi mai mult. Da, este important să bem opt pahare de apă pe zi, să avem o dietă echilibrată, să facem sport, să renunțăm la fumat și la alcool, spune NHS.

Te-ai gândit dacă vrei să trăiești mai mult să ceri sfatul persoanelor în vârstă? Există zonele albastre ale lumii, regiuni une oamenii au o viață lungă și au șanse de 10 ori mai mari să trăiască până la 100 de ani, în comparație cu alte părți ale Pământului. Printre aceste zone se numără: Regiunea Barbagia din Sardinia din Italia, Okinawa din Japonia, Costa Rica și Icaria din Grecia. Aicu sunt oameni care trăiesc peste 100 de ani, adevărați centenari.

Poate nu știai dar există patru locuri în Marea Britanie care sunt Zone Albastre. Acolo oamenii trăiesc mai mult decât media. Este vorba despre Bournemouth, Bognor Regis, Exmouth și Axminster. Cu toate acestea, ce fac oamenii din aceste zone pentru a fi longevivi?

Cercetătorii medicali, demografi, epidemiologi și antropologi au analizat aceste aspecte pentru a vedea numitorul comun din toate locurile albastre. Cercetătorii au descoperit că aceștia s-ar ghida după o serie de cunoscută sub numele de ‘Puterea 9’. Cele nouă sfaturi după care se ghidează oamenii din aceste zone sunt:

Mișcarea dintr-o zi

Statul timp de 13 ore pe zi sau parcurgerea mai puțin de 4.000 de pași pe zi, poate reduce beneficiile metabolice ale exercițiilor acute, conform studiilor. Mișcarea pe parcursul zilei este benefică.

Dr. Kien Vuu, fondatorul Vuu MC Performance and Longevity, a explicat pentru GQ că acest lucru poate fi la similar cu efectuarea de ridicări de picioare sau întinderi la birou. Câteva minute de activitate pot opri un comportament sedentar.

Vinul cu prietenii

Există beneficii în consumul de alcool.

„În culturile longevive, consumul moderat de alcool se întâmplă adesea într-un context social, accentuând rolul comunității și al sărbătorii,” a explicat dr. Vuu.

Medicul spune că se crede că acest lucru se datorează mai puțin alcoolului în sine, ci mai degrabă relațiilor pozitive, care contribuie la bunăstarea emoțională. Orice scuză pentru a savura o sticlă de vin cu prietenii este benefică pentru noi.

Timp pentru relaxare

Stresul nu este niciodată bun, dar este inevitabil. Dr. Michelle Loy, specialistă în medicină integrativă la New York-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, sfătuiește să inspiri adânc, să ții aerul câteva secunde și să expiri încet prin nas, dacă observi că corpul tău se tensionează și emoțiile cresc.

Consumul în cea mai mare parte diete pe bază pe plante

Conform cercetărilor făcute în Zonele Albastre, persoanele care consumă în principal o dietă bazată pe plante, în special surse de proteină cum ar fi fasolea și lintea în loc de carne, îi fac pe oameni să trăiască mai mult.

Dacă alegi carnea, experții spun să fii atent la porția pe care alegi să o consumi la masa.

Un număr de prieteni apropiați

Experții spun că sunt de părere că există „putere extremă în conexiune și prietenie”, și din acest motiv interacțiunile sociale pozitive sunt atât de importante pentru oameni.

Cea mai mica masă consumată în după-amiaza târzie

O veste tristă pentru persoanele care prefer trei mese pe zi pentru că centenarii din Zonele Albastre au tendința de a mânca cea mai mică masă în după-amiaza târzie sau seara devreme și după se abțin să mănânce restul zilei.

Este o regulă prin care se opresc din mâncat când simt că s-au săturat în proporție de 80%.

Punerea celor dragi pe primul loc

Persoanele care trăiesc peste 100 de ani se pare că au o relație bună cu persoanele dragi lor. Cei care au copii obișnuiesc să petreacă timp cu ei.

Au credință sau un loc în care se simț acceptați

Cercetările arată că persoanele care participă la o slujbă religioasă de patru ori pe lună trăiesc în medie cu 14 ani mai mult.

Cei care nu merg la slujbe religioase au un loc în care se simt bine și unde aparțin. Experții spun că este bine să faceți parte din grupuri alături de care să vă petreceți timpul.

Identificarea scopului

Care este scopul tău în viață? Identificarea acestuia în fiecare zi poate adăuga în medie șapte ani la speranța de viață, potrivit cercetărilor.

Dr. Loy spune că este benefic să vă puneți aceste întrebări și să vă răspundeți, pentru că acest lucru v-ar putea face să vă găsiți un scop.

De exemplu: Ce iubesc? (Pasiune pe care le aveți) La ce sunt bun? (Profesie) De ce are nevoie lumea? (Misiune) Pentru ce pot fi compensat? (Vocație)

Citește și

Exit mobile version