ETH Zurich: Ciocolata poate deveni mai sănătoasă

Cercetătorii de la universitatea ETH Zurich au creat o colaborare cu producătorul elvețian de ciocolată Felchlin. Aceștia au făcut o descoperire revoluționară pentru a crea o ciocolată care ar putea fi mai sănătoasă utilizând mai mult din fructele de cacao în compoziție. Studiul a fost publicat în revista Nature Food.

Cum ar putea deveni mai sănătoasă?

Descoperirile lor vizează îmbunătățirea beneficiilor pentru sănătate ale ciocolatei prin creșterea conținutului de fibre și reducerea grăsimilor saturate. Prin integrarea unei cantități mai mari din pulpa fructului de cacao, ciocolata are un conținut ridicat de fibre. Acestea sunt benefice pentru sănătatea intestinală și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Cercetătorii au experimentat procesarea boabelor de cacao împreună cu pulpa pentru a crea o substanță gelatinoasă care ar putea înlocui zahărul pudră în producția de ciocolată. Taste testele au fost realizate cu un panel de evaluatori. Acestea au arătat rezultate promițătoare, sugerând că această ciocolată îmbogățită cu fructe de cacao ar putea oferi beneficii pentru sănătate.

Rămâne gustul original?

Se pare că noua formulă nu schimbă cu totul gustul original al ciocolatei. Se păstrează în același timp o experiență senzorială similară cu cea a ciocolatei tradiționale. Totuși, sunt necesare cercetări suplimentare și ajustări în lanțul de producție înainte ca această nouă rețetă de ciocolată să poată înlocui complet ciocolata convențională.

Exit mobile version