- Printre alimentele care pot provoca inflamație se numără carbohidrații rafinați, alimentele prăjite și băuturile îndulcite cu zahăr
- O dietă antiinflamatoare include alimente precum roșii, ulei de măsline, legume cu frunze verzi, peștele gras și fructe
- Dr. Frank Hu: „anumite componente ale alimentelor sau băuturilor pot avea efecte antiinflamatorii”
Medicii susțin că una dintre cele mai bune strategii pentru un corp perfect este alimentația. O dietă antiinflamatorie poate fi cheia pentru a combate eficient inflamația și pentru a avea un corp tonifiat, potrivit Harvard Health Publishing.
Ce presupune o dietă antiinflamatoare? „Multe studii experimentale au arătat că anumite componente ale alimentelor sau băuturilor pot avea efecte antiinflamatorii”, explică Dr. Frank Hu, profesor de nutriție și epidemiologie la Harvard.
Alegerea alimentelor potrivite poate reduce riscul de îmbolnăvire, în timp ce consumul alimentelor greșite poate accelera procesul inflamator. Totodată, scăderea inflamației dă efectul de corp suplu, gata de expunere la plajă. Printre alimentele care pot provoca inflamație se numără carbohidrații rafinați, alimentele prăjite, băuturile îndulcite cu zahăr și grăsimile trans.
O dietă antiinflamatoare trebuie să includă alimente precum roșiile, uleiul de măsline, legumele cu frunze verzi, peștele gras și fructele. Aceste alimente conțin compuși cu efecte antiinflamatorii și sunt benefice pentru sănătate în general.
Așadar, alegerea unei diete antiinflamatorii poate avea un impact semnificativ asupra sănătății și a corpului tău.
Citește și