Consumi regulat ciocolată? Lygia Alexandrescu: „Ciocolata reduce sensibilitatea la insulină, adică ne ajută să ne menținem glicemiile constante”

Astăzi sărbătorim deliciul preferat de mulți – ciocolată. Aproape jumătate dintre femeile din Statele Unite spun că resimt frecvent poftă de ciocolată. Procentul e și mai crescut în rândul adolescentelor, aproximativ 91%, arată un nou studiu. Însă multe dintre acestea se simt vinovate când mănâncă dulciuri, ceea ce poate fi dăunător. Cercetările arată că femeile care privesc ciocolata doar ca pe o răsplată ocazională, îți mențin mai ușor greutatea dorită și au o stare de spirit mai bună.

„Viața fără ciocolată ar fi mult mai tristă. Sub nicio formă, nu se poate vorbi despre interzicerea sau reducerea cantitativă a ciocolatei. Vorbim despre niște antioxidanți de foarte bună calitate, însă partea mai complicată e atunci când și vinovăția apare când are și aport de zahăr, iar aditivii adăugați, nucile, migdalele, caramel, toate acestea cresc valoarea calorică. Ciocolata reduce sensibilitatea la insulină, adică ne ajută să ne menținem glicemiile constante dacă vom consuma o ciocolată de bună calitate, cu mai multă cacao”, a explicat Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version