Alergiile de primăvară îți strică planurile de vacanță. Care sunt simptomele

Știm cu toții că primăvara este anotimpul renașterii. Dar pentru unii dintre noi poate fi o adevărată povară din cauza alergiilor de sezon.

Strănuturile, congestia și secreția nazală și lăcrimarea ochilor sunt doar  câteva dintre neplăcerile care vin odată cu primăvara.

Alergiile ne impactează calitatea vieții

Alergiile scad calitatea vieții! Cea mai comună este alergia la polen. Ne putem confrunta cu tulburări de somn, iritabilitate, lipsă de concentrare sau mai rău anxietate și depresie.

Când vine vorba despre alergiile de primăvară arborii și plantele eliberează polen în aer, cu scopul de a fertiliza alte plante. Polenul ajunge în căile nazale și declanșează o reacție imunitară.

Medicul alergolog Brândușa Petruțescu a vorbit despre cum suntem expuși riscului de a dezvolta alergii

„Pe lângă componenta genetică care este extrem de importantă, deci dacă mai avem părinți sau rude cu alergii, există riscul să dezvoltăm și noi aceste alergii contează și primii ani din viață, factorii de mediu în care am trăit, se pare copiii de la oraș care trăiesc într-un mediu steril, mai puțin expus la bacterii și la virusuri sunt mai la risc de a dezvolta alergii, inclusiv rinita alergică cu sensibilizare la polen, aceasta este cea mai frecventă alergie care există, iar copiii de la sate care sunt expuși mai mult la bacterii, la contact cu animale au un risc mai redus de a dezvolta alergii respiratorii”

„Trebuie să evite plimbările dimineața când este o concentrație mai mare de polen în aer, să poarte o mască de protecție – în cazul în care alergia este severă, există pacienți care nu mai pot ieși din casă. Masca reține grăuncioarele de polen, iar, bineînțeles, trebuie să ia tratamentul simptomatic recomandat de medicul specialist alergolog, care poate include sprayuri nazale și picături pentru ochi, mai puțin pastile”, a spus medicul alergolog Brândușa Petruțescu.

Citește și

Exit mobile version