- În primă fază, poți trata hernia de disc prin metode non-chirurgicale
- Nervul sciatic poate fi iritat din cauza herniei de disc
- Conștientizarea de sine și fizioterapia sunt cele mai eficiente metode
Hernia de disc, principala cauză
Durerea lombară (LBP) reprezintă o categorie largă de tulburări musculoscheletale. Conform Journal of Clinical Medicine, aceasta este considerată una dintre principalele cauze, cu o incidență pe parcursul vieții de 65–85% din totalul indivizilor la nivel mondial. Una dintre cauzele specifice ale durerii lombare este reprezentată de hernia de disc cu iritarea rădăcinii nervoase. Atunci când nucleul pulpos atinge rădăcina nervului sciatic, apare durerea. Această durere vine la pachet cu inflamație și ischemie a rădăcinii nervului.
Majoritatea persoanelor afectate se încadrează în intervalul de vârstă cuprins între 30 și 50 de ani, cu o prevalență mai mare la bărbați decât la femei. Regiunea lombară în care hernia de disc este observată cel mai frecvent este la nivelurile L4-L5 și L5-S1.
Printre cauzele unei hernii de disc se numără greutatea excesivă, efortul fizic însoțit de rotații de trunchi constante, postura și lipsa unei musculaturi tonifiate.
Cum poți trata hernia de disc
În ultimul deceniu s-au făcut eforturi pentru a reduce necesitatea intervențiilor chirurgicale spinale. Înainte de a lua în considerare intervenția chirurgicală, te poți orienta către tratamentele non-invazive. Acestea se referă la conștientizarea posturii, metoda McKenzie, mobilizarea, manipularea și terapia prin exerciții. Alte intervenții precum ultrasunetele, laserul, electroterapia, acupunctura uscată și injecțiile epidurale sunt, de asemenea, utilizate.
Chirurgia este recomandată atunci când hernia de disc este severă, nu își revine cu tratamentul conservator sau discul vertebral este aproape distrus.
În ceea ce privește hernia de disc, un diagnostic din timp joacă un rol crucial în îmbunătățirea semnificativă a rezultatelor.
Citește și:
Festivalul de artă din Scarborough îți arată cum se face marketing-ul cultural
Cum identificăm stilul rococo în arta?
Unde mergi primăvara asta? Iată 10 expoziții de artă europeană pe care să nu le ratezi