• Dacă îți dorești pătrățele, alimentația contează în proporție de 70-80%
  • Chiar dacă musculatura e tonifiată, aceasta va rămâne sub țesutul adipos dacă nu ești atent la ce mănanci
  • Lipsa somnului duce la un metabolism mai lent, adica la un procent de grăsime mai ridicat

Cum ar fi să întorci toate privirile pe plajă? Acest lucru este foarte posibil dacă respecți niște reguli. Știu că ai auzit multe mituri iar unul dintre ele constă în faptul că dacă faci multe abdomene zilnic, vei avea abdomenul ca în reviste. Hai să vedem ce contează cu adevărat!

Abdomenul se tonifiază în bucătărie

Programul tău alimentar este prioritatea numărul 1. Tu poți face antrenamente de forță sau cardio dar acestea vor fi „anulate” dacă masa de seară este prea bogată în carbohidrați și grăsimi.

În planul tău, trebuie să ai în vedere 3 lucruri esențiale:  alimentația, antrenamentele (greutăți + cardio) și somnul.

Te vei bucura de abdomenul mult visat dacă reușești să ai o alimentație săraca în carbohidrați simpli și grăsimi nesănătoase. În același timp, antrenamentele trebuie să fie susținute de o dietă normo sau hiperproteică. Fibrele trebuie să fie și ele prezente iar fructele trebuie consumate cu atenție pentru că acestea vin cu fructoza la pachet. Emil Peptea, manager și antrenor la Optimum Performance Studio spune că fastingul intermitent e o metodă foarte bună de a avea abdomenul tonifiat.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Programul de antrenament trebuie să fie cât mai variat. Acest lucru înseamnă sesiuni de forță combinate cu sesiuni cardio și HIIT. Numărul total de antrenamente într-o săptămână poate porni de la 3 până la 5, 6 sesiuni de workout. Emil Peptea, cu o experiență de peste 10 ani, spune că musculatura abdomenului poate fi lucrată bineînțeles dar aceasta nu se va vedea dacă procentul de grăsime abdominală este ridicat.

Abdomenul poate fi influențat negativ de cortizol, hormonul stresului

Cu siguranță, ai perioade stresante. Una din cauzele acestora este somnul. Lipsa somnului duce la un nivel ridicat de cortizol. Nivelul ridicat de cortizol face ca procesul de tonifiere/slăbire să fie mai lent, mai greoi. Tot procesul e ca un domino. Din exterior, nu ne dăm seama dar fiecare aspect provoacă o reacție. Acordă atenție perioadelor de odihnă și de recuperare. Contează!

Vreau să închei prin a-ți spune că răbdarea și consistența sunt 2 lucruri importante.

Citește și