• Antrenamentele fizice, ritmul cardiac și capacitatea fizică îți pot spune mai multe despre sănătatea ta decât ar putea spune vreodată cântarul
  • Exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta mentală și fizică
  • Pentru a îți urmări mai bine condiția fizică, este util să definești mai întâi ce înseamnă acest cuvânt pentru tine.

Exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta mentală și fizică. Dar, prea des, singura măsură pe care oamenii o folosesc pentru a-și evalua progresul este cântarul, care nu este cea mai precisă măsură.

De ce nu e bine să te iei după cântar?

În primul rând, mușchii sunt mai densi decât grăsimea, așa că, dacă faci mult antrenament de forță, numărul de pe cântar ar putea crește pe măsură ce te antrenezi mai mult. În plus, cercetările sugerează că greutatea corpului nu corespunde neapărat cu sănătatea.

Din fericire, există măsurători mai precise (și mai puțin generatoare de anxietate) pe care le poți folosi pentru a-ți evalua sănătatea și condiția fizică. Fie că ești sportiv de performanță, războinic de weekend sau un simplu începător, mai jos sunt câteva modalități recomandate de experți pentru a-ți evalua condiția fizică.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Măsurători ale sănătății inimii, nu cântar

Pentru a îți urmări mai bine condiția fizică, este util să definești mai întâi ce înseamnă acest cuvânt pentru tine. Cel mai simplu mod de a evalua acest lucru este cu ajutorul ritmului cardiac. Cele mai multe ceasuri smart de pe piață măsoară ritmul cardiac în mod relativ fiabil – deși există unele îngrijorări că produsele nu sunt la fel de precise pentru persoanele cu piele mai închisă la culoare.

Setează-ți obiective de exerciții fizice


Stabilirea – și atingerea – obiectivelor de antrenament este probabil cea mai tangibilă strategie de urmărire a progresului tău în materie de forță și rezistență. Testele de fitness sunt o modalitate utilă de a face acest lucru, deoarece îți oferă un punct de referință inițial – bazat pe propria ta capacitate, nu pe cea a altcuiva – cu care poți compara rezultatele viitoare.

Activitățile de zi cu zi


Când vine vorba de exerciții fizice pentru sănătate și stil de viață, cei mai importanți parametri ar putea fi cei pe care îi urmăriți în afara sălii de sport, cum ar fi capacitatea de a îți căra copilul în brațe sau de a urca trei etaje fără să te simțiți obosit.

Iar în cazul în care vrei să pierzi în greutate, uite 10 sfaturi care să te ajute să slăbești sănătos:

  1. Adoptă o alimentație echilibrată: Consumă o varietate de alimente din toate grupele principale. Redu consumul de alimente procesate și bogate în zahăr sau grăsimi saturate.
  2. Controlul porțiilor: Încearcă să mănânci porții mai mici și să te oprești când simți că ești aproape să te saturi. Folosește farfurii mai mici și încearcă să nu mănânci în fața televizorului.
  3. Hidratează-te: Bea suficientă apă pe parcursul zilei. Uneori senzația de foame poate fi confundată cu cea de sete.
  4. Mănâncă mai încet: Încearcă să mănânci mai încet și să mesteci bine alimentele. Astfel, vei da timp corpului tău să îți transmită semnalele de sațietate.
  5. Evită alimentele procesate și fast-food-ul: Înlocuiește alimentele procesate și fast-food-ul cu opțiuni mai sănătoase, cum ar fi alimentele integrale, legumele și fructele.
  6. Fă mișcare regulat: O combinație între exerciții cardio și antrenamente de forță te poate ajuta să arzi calorii și să îți întărești mușchii. Găsește activități fizice pe care le apreciezi.
  7. Planifică-ți mesele: Planificarea meselor îți poate ajuta să faci alegeri mai sănătoase și să eviți tentațiile alimentare nesănătoase.
  8. Dormi suficient: Lipsa somnului poate afecta metabolismul și poate crește pofta de mâncare. Asigură-te că dormi suficient și încearcă să îți stabilești o rutină regulată de somn.
  9. Fii conștient de obiceiurile tale alimentare: Fii atent la motivele pentru care mănânci. Uneori mâncăm din plictiseală, stres sau obiceiuri. Încearcă să identifici aceste modele și să găsești alternative sănătoase.
  10. Fii răbdător: Pierderea în greutate sănătoasă este un proces care necesită timp și răbdare. Nu te aștepta să slăbești peste noapte și fii blând cu tine însuți în acest proces.

Citește și